Connexxion bestelt 300 lagevloerbussen

Hilversum – Connexxion heeft een unieke order geplaatst. Na het uitschrijven van een Europese aanbesteding heeft zij 300 lagevloerbussen besteld bij busfabrikant VDL Berkhof. De grootte van de order is uniek voor Connexxion en zeldzaam in de Europese busindustrie.

Met deze stap gaat Connexxion verder met de kwaliteitsverbetering van haar diensten voor de reiziger. Het wagenpark zal sterk worden verjongd en de toegankelijkheid verbeterd. Alle 300 bussen zijn uitgerust als lagevloerbussen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Na een voorselectie bleven drie partijen over Volvo, MAN en VDL Berkhof. De beoordelingscriteria waren, de kilometerkostprijs en de snelheid van levering van de voertuigen. De kilometerkostprijs wordt onder andere bepaald door aanschaf, restwaarde, brandstofverbruik en onderhoudskosten van het voertuig. Met een snelle levering kunnen de beloften worden waargemaakt die gegeven zijn bij de diverse aanbestedingen. Dit heeft geleid tot de keuze voor de Ambassador 200 van fabrikant VDL Berkhof.

De 300 nieuwe bussen zullen al in zes maanden instromen in de periode van februari 2005 t/m juli 2005. Met de order is een investering gemoeid van ruim 50 miljoen euro.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Connexxion