Bord werk in uitvoering

Aannemersfederatie helemaal in nieuw jasje

Foto: Vincent Krabbendam / ProMedia

Een nieuwe locatie, een nieuw logo en een nieuwe website: de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra heeft zich in alle opzichten een ander jasje aangemeten. Voor de koepel van brancheorganisaties was de insteek om weer een moderne uitstraling te krijgen.

Daarbij wordt wel onderstreept dat er inhoudelijk niets verandert; de belangrijkste doelstelling blijft de marktpositie van kleine en middelgrote aannemersbedrijven richting opdrachtgevers verbeteren. Bij de koepel is ruim een dozijn brancheorganisaties aangesloten, waaronder MKB Infra en Straatwerk Nederland. Vanuit het nieuwe onderkomen in Veenendaal werkt het secretariaat van de federatie en verschillende lidorganisaties in het pand gevestigd.

Ketenpartners

De Aannemersfederatie werd in 2008 in het leven geroepen om de belangen van mkb-bedrijven in bouw en infra te behartigen. In de jaren sindsdien zijn al die partijen meer met elkaar gaan optrekken, legt AFNL-voorzitter Riek Siertsema uit. “Steeds vaker werken partijen in de keten samen om tot een goed eindproduct te komen op bouw en infra gebied. En veel partijen voelen zich tot onze federatie aangetrokken, vanwege het netwerk en de
uitgebreide kennis en het kwalitatief hoogwaardig vakmanschap dat bij onze mkb-aannemers voorhanden is.”

Vakspecialisten

Het nieuwe onderkomen, de opgefriste website en het moderne logo moeten helpen uitstralen dat de AFNL van deze tijd is, maar dat alleen is niet genoeg. Uit onderzoek onder leden en relaties bleek namelijk dat zij vooral het vakspecialisme van de aangesloten bedrijven willen uitdragen. Daarom wordt voortaan de pay-off ‘Omdat Nederland bouwt op vakspecialisten’ gebruikt in combinatie met de naam AFNL.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.