Veertig aanmeldingen InfraTech Innovatieprijs 2007

InfraTech 2007 open podium voor vernieuwende ideeën

Rotterdam – Tijdens InfraTech 2007, dé nationale vakbeurs voor grond-, water- en wegenbouw, wordt voor de zesde maal de prestigieuze InfraTech Innovatieprijs uitgereikt. Deze prijs voor baanbrekende ideeën voor de aanleg van infrastructuur- en infrastructurele oplossingen staat open voor iedere ideeënmaker. Inmiddels heeft de organisatie veertig aanmeldingen ontvangen. Bedrijven konden zich inschrijven tot en met 10 november 2006.

De InfraTech Innovatieprijs is ontwikkeld ter onderstreping van de innovatiekracht van de gww-sector. Van individuen tot universiteiten, van bouwbedrijven tot ingenieursbureaus, iedere betrokkene met een vernieuwend idee kan deelnemen. De ingezonden ideeën worden tijdens de beurs in een grote galerij afgebeeld. De ideeën worden door een professionele vakjury beoordeelt op vernieuwend karakter, gevolgen voor milieu, creatief gebruik van ruimte en/of middelen, mate van energiebesparing, duurzaamheid en het maatschappelijk nut.

De winnaar van de InfraTech Innovatieprijs kan naast een geldbedrag van € 5.000,00 rekenen op brede aandacht in de vakmedia. Verder zullen tijdens InfraTech (16 t/m 19 januari 2007) awards uitgereikt worden in de categorieën: Uitvindingen, Onderwijs, Mobiliteit, NSTT No-Dig en Natuur & Landschap.

Deelnemers aan de InfraTech Innovatieprijs konden zich inschrijven met behulp van het deelnameformulier op www.infratechahoy.nl. Inzendingen dienden gevisualiseerd te worden middels een tekening en toegelicht in tekst op posterformaat (80×120 cm). Daarnaast moest tevens een verklaring worden ingeleverd van de achterliggende filosofie, de marktbehoefte en waarom het idee innovatief is.

Meer informatie: www.infratechahoy.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: InfraTech (Ahoy' ECEM)