ASFALTSPREIDMACHINE

BAM infra: schoner en stiller in Amsterdam

Elektrische asfaltspreider (bron BAM Infra)

Na haar eerste meters op de A35 heeft BAM Infra haar nieuwe elektrische asfaltspreidmachine ingezet binnen de bebouwde kom van Amsterdam. Dat heeft voordeel voor de omwonende: minder geluidsoverlast en geen uitstoot, eigenschappen die zeker in de stad een groot voordeel zijn.

Het gaat om een bestaand type asfaltspreidmachine die door Wirtgen en New Electric werd omgebouwd naar een elektrische variant. De machine werd tijdens de ombouw onder andere voorzien van een vaste batterij van 270 kWh en twee elektromotoren. De machine zorgt voor een besparing van zo’n 150 liter diesel per draaidag van acht uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 93.000 kilogram CO₂ en 115.000 gram stikstofoxide op jaarbasis. Naast de emissievoordelen maakt deze elektrische asfaltspreidmachine aanzienlijk minder geluid dan de huidige machines.

Auteur: Redactie

BAM infra: schoner en stiller in Amsterdam | Infrasite
ASFALTSPREIDMACHINE

BAM infra: schoner en stiller in Amsterdam

Elektrische asfaltspreider (bron BAM Infra)

Na haar eerste meters op de A35 heeft BAM Infra haar nieuwe elektrische asfaltspreidmachine ingezet binnen de bebouwde kom van Amsterdam. Dat heeft voordeel voor de omwonende: minder geluidsoverlast en geen uitstoot, eigenschappen die zeker in de stad een groot voordeel zijn.

Het gaat om een bestaand type asfaltspreidmachine die door Wirtgen en New Electric werd omgebouwd naar een elektrische variant. De machine werd tijdens de ombouw onder andere voorzien van een vaste batterij van 270 kWh en twee elektromotoren. De machine zorgt voor een besparing van zo’n 150 liter diesel per draaidag van acht uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 93.000 kilogram CO₂ en 115.000 gram stikstofoxide op jaarbasis. Naast de emissievoordelen maakt deze elektrische asfaltspreidmachine aanzienlijk minder geluid dan de huidige machines.

Auteur: Redactie