TENDER

Marktinformatiedag voor project Zon op De Slufter

Depot De Slufter Foto Martens Multimedia/Port of Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf organiseren op 27 november 2023 een marktinformatiedag voor geïnteresseerde marktpartijen in de tender Zon op De Slufter, een project waar we onlangs ook al over schreven. Het gaat om het realiseren van een drijvend zonnepark op het baggerdepot De Slufter.

In het depot De Slufter slaan het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat verontreinigde baggerspecie op. Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat beheren en onderhouden samen dit depot op de Maasvlakte. Om slim om te gaan met de schaarse ruimte willen zij dit in de toekomst deze bestaande exploitatie combineren met de opwek van zonne-energie. Daarom wordt een deel van dit gebied voor 27 jaar te huur aangeboden. Het gaat om een oppervlakte van 80 hectare aan wateroppervlakte.

Informatieuitwisseling

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en en het Rijksvastgoedbedrijf bereiden de tender voor en Havenbedrijf Rotterdam voert de tender uit. Tijdens de marktinformatiedag op De Slufter ontvangen marktpartijen informatie over het gebied, over de tender en is er een mogelijkheid tot informatieuitwisseling tussen initiatiefnemers, marktpartijen en andere geïnteresseerden.

Marktinformatiedag

Datum: maandag 27 november 2023

Tijd: 12.00-17.00 uur [exacte agendapunten en tijdstippen wordt de week voorafgaand gedeeld]

Locatie: Bezoekerscentrum De Slufter, Noordzeeboulevard 501, Rotterdam

Naar verwachting start de tender rond de jaarwisseling. In 2024 selecteren worden de partijen die het drijvend zonnepark gaan realiseren gekozen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Oosterveld

Marktinformatiedag voor project Zon op De Slufter | Infrasite
TENDER

Marktinformatiedag voor project Zon op De Slufter

Depot De Slufter Foto Martens Multimedia/Port of Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf organiseren op 27 november 2023 een marktinformatiedag voor geïnteresseerde marktpartijen in de tender Zon op De Slufter, een project waar we onlangs ook al over schreven. Het gaat om het realiseren van een drijvend zonnepark op het baggerdepot De Slufter.

In het depot De Slufter slaan het Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat verontreinigde baggerspecie op. Havenbedrijf Rotterdam en Rijkswaterstaat beheren en onderhouden samen dit depot op de Maasvlakte. Om slim om te gaan met de schaarse ruimte willen zij dit in de toekomst deze bestaande exploitatie combineren met de opwek van zonne-energie. Daarom wordt een deel van dit gebied voor 27 jaar te huur aangeboden. Het gaat om een oppervlakte van 80 hectare aan wateroppervlakte.

Informatieuitwisseling

Het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en en het Rijksvastgoedbedrijf bereiden de tender voor en Havenbedrijf Rotterdam voert de tender uit. Tijdens de marktinformatiedag op De Slufter ontvangen marktpartijen informatie over het gebied, over de tender en is er een mogelijkheid tot informatieuitwisseling tussen initiatiefnemers, marktpartijen en andere geïnteresseerden.

Marktinformatiedag

Datum: maandag 27 november 2023

Tijd: 12.00-17.00 uur [exacte agendapunten en tijdstippen wordt de week voorafgaand gedeeld]

Locatie: Bezoekerscentrum De Slufter, Noordzeeboulevard 501, Rotterdam

Naar verwachting start de tender rond de jaarwisseling. In 2024 selecteren worden de partijen die het drijvend zonnepark gaan realiseren gekozen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld