BouwBeurs. Foto: BouwBeurs

BouwBeurs verplaatst van 2021 naar begin 2023

De volgende BouwBeurs vindt niet zoals gepland in oktober van dit jaar plaats, maar in februari 2023. De organisatie van het Jaarbeurs-evenement geeft aan dat de sector onvoldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op een beurs over circa vier maanden.

Het is door corona lang onduidelijk geweest wanneer beurzen en andere evenementen weer plaats zouden kunnen vinden. Ook met de Bouwbeurs werd daardoor geschoven: deze werd eerst verplaatst naar september 2021 en later naar oktober 2021. De duidelijkheid over wat weer kan en mag is er nu, maar voor een groot evenement als de BouwBeurs en met exposanten die het momenteel heel druk hebben, is een volwaardig evenement in oktober niet haalbaar.

Te kort dag

“Het gaat goed in de bouw en dat is goed nieuws”, zegt Marisa Richter namens de beurs. “Maar daardoor hebben bedrijven nu minder tijd om zich goed voor te bereiden op een goede presentatie in oktober. De BouwBeurs heeft een lange voorbereidingstijd en met de zomervakantie in aantocht, blijkt oktober toch te kort dag voor de branche. Voor sommigen spelen daarbij ook nog bedrijfsinterne regels rondom de coronapandemie, ondanks het besef dat bij de Jaarbeurs alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen.”

Van zes naar acht hallen

Door het evenement met zo’n vijftien maanden uit te stellen, hoopt de organisatie het vizier nog meer dan nu al de bedoeling was op duurzaamheid te richten. Het is bovendien de bedoeling om groter uit te pakken, met acht in plaats van zes beurshallen. Andere speerpunten in februari 2023 zijn innovatie, netwerken, inspiratie en new business.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

BouwBeurs verplaatst van 2021 naar begin 2023 | Infrasite
BouwBeurs. Foto: BouwBeurs

BouwBeurs verplaatst van 2021 naar begin 2023

De volgende BouwBeurs vindt niet zoals gepland in oktober van dit jaar plaats, maar in februari 2023. De organisatie van het Jaarbeurs-evenement geeft aan dat de sector onvoldoende tijd heeft om zich voor te bereiden op een beurs over circa vier maanden.

Het is door corona lang onduidelijk geweest wanneer beurzen en andere evenementen weer plaats zouden kunnen vinden. Ook met de Bouwbeurs werd daardoor geschoven: deze werd eerst verplaatst naar september 2021 en later naar oktober 2021. De duidelijkheid over wat weer kan en mag is er nu, maar voor een groot evenement als de BouwBeurs en met exposanten die het momenteel heel druk hebben, is een volwaardig evenement in oktober niet haalbaar.

Te kort dag

“Het gaat goed in de bouw en dat is goed nieuws”, zegt Marisa Richter namens de beurs. “Maar daardoor hebben bedrijven nu minder tijd om zich goed voor te bereiden op een goede presentatie in oktober. De BouwBeurs heeft een lange voorbereidingstijd en met de zomervakantie in aantocht, blijkt oktober toch te kort dag voor de branche. Voor sommigen spelen daarbij ook nog bedrijfsinterne regels rondom de coronapandemie, ondanks het besef dat bij de Jaarbeurs alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen.”

Van zes naar acht hallen

Door het evenement met zo’n vijftien maanden uit te stellen, hoopt de organisatie het vizier nog meer dan nu al de bedoeling was op duurzaamheid te richten. Het is bovendien de bedoeling om groter uit te pakken, met acht in plaats van zes beurshallen. Andere speerpunten in februari 2023 zijn innovatie, netwerken, inspiratie en new business.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.