RandstadOploop – De nieuwe werkelijkheid van de HSL

donderdag 21 februari 2008, 18:30 – 21:00 uur, WTC Schiphol

met Hamit Karakus, Maarten van Poelgeest

onder leiding van Maarten Kloos

Delft – Donderdag 21 februari a.s. om 18:30 uur organiseert de Vereniging Deltametropool voor de tweede keer de RandstadOploop. Onderwerp is “De nieuwe werkelijkheid van de HSL”.

Het veelvuldige uitstel zou het haast doen vergeten, maar binnenkort rijdt de HSL echt. Misschien in 2008, maar uiterlijk in 2009 is het zover en liggen de centra van Amsterdam en Rotterdam nog maar 35 treinminuten van elkaar verwijderd, met Schiphol in reistijd bijna precies er tussenin. Wat gaat dit betekenen voor Amsterdam en voor Rotterdam, en voor hun onderlinge relatie?

Er zullen nieuwe interactiepatronen ontstaan, nieuwe reizigersstromen, andere vestigingsplaatskeuzen. Het verschil in vastgoedprijzen – voor wonen, werken en kunsten maken – kan door de afgenomen reisafstand tot een geheel nieuwe dynamiek leiden: bijvoorbeeld wonen met uitzicht op de Maas en binnen drie kwartier op je werkplek op de Zuidas. Of je atelier hebben in Rotterdam en exposeren in Amsterdam.

De Vereniging Deltametropool vindt dat over deze nabije toekomst moet worden nagedacht. Zij heeft daarom de wethouders Ruimtelijke Ordening van de twee steden, Maarten van Poelgeest en Hamit Karakus, uitgenodigd in een RandstadOploop hun visie te geven op wat we kunnen gaan verwachten. Maarten Kloos, directeur van het architectuurcentrum Arcam, zal daarbij optreden als gespreksleider.

De Oploop heeft plaats op donderdag 21 februari 2008 in het WTC Schiphol van 18:30 – 21:00 uur, Facility Point WTC Schiphol, Conference Centre, Toren A4.

Programma
18:30 – 19:00 inloop en ontvangst
19:00 – 20:15 welkom en debat Hamit Karakus en Maarten van Poelgeest o.l.v. Maarten Kloos
20:15 – 21:00 borrel

De toegang is gratis. Aanmelden via de website: www.deltametropool.nl

Vereniging Deltametropool stelt zich ten doel om, gegeven het ontstaan van de Europese Unie, in West-Nederland de in beginsel reeds aanwezige metropool tot ontwikkeling te brengen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Vereniging Deltametropool