Vijlbrief benoemd tot directeur-generaal Energie en Telecom bij EZ

de benoeming gaat in op 15 februari 2010

De ministerraad heeft besloten de heer prof. dr. J.A. (Hans) Vijlbrief voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Energie en Telecom bij het ministerie van Economische Zaken. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Van der Hoeven van Economische Zaken. De benoeming gaat in op 15 februari 2010.

De heer Vijlbrief (1963) is sinds juli 2004 directeur-generaal Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken. Daarvoor was hij onder andere onderdirecteur van het Centraal Planbureau en directeur Algemene Economische Politiek. Vijlbrief studeerde economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en promoveerde in 1992. Hij is bijzonder hoogleraar Economische Politiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij volgt de heer Frequin op die directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie is geworden bij het ministerie van VROM.

De benoeming van de heer Vijlbrief is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Het ministerie van Economische Zaken zal het aantal directoraten-generaal in de beleidskern terugbrengen van vier naar drie. Het is het voornemen de taken van het directoraat-generaal Economische Politiek op het terrein van het mededingings- en consumentenbeleid toe te voegen aan de portefeuille Energie en Telecom en de directie Algemene Economische Politiek en de EU-aangelegenheden in het SG-domein te brengen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerraad