NAAR CIRCULAIRE GWW-SECTOR

Rijkswaterstaat selecteert adviseurs voor transitie

Rijkswaterstaat heeft het consortium VacWerk geselecteerd als vaste partner om de komende jaren adviesdiensten te leveren voor kennisontwikkeling en implementatie van circulaire economie in de grond-, weg- en waterbouw. Vacwerk bestaat uit de advies- en ingenieursbureaus Movares, KplusV en Alba Concepts.

Nederland wil in 2050 circulair zijn. Rijkswaterstaat (RWS) wil als tussenstap in 2030 al circulair en klimaatneutraal werken. Om van circulair werken het nieuwe normaal te maken, heeft Rijkswaterstaat veel circulaire kennis te ontwikkelen, te delen en te implementeren binnen de grond-, weg- en waterbouw (GWW). Het consortium gaat adviezen leveren over strategie, programma-advies en kennisdeling.

Het raamcontract heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens drie jaar. Het raamcontract betreft het perceel ‘strategie, programma-advies, en kennisdeling’ en ‘data en paspoorten’ van de Europese aanbesteding ‘Kennisontwikkeling en -implementatie Circulaire Economie in de Grond-, Weg- en Waterbouw’.

Lees ook:

Prefabliggers: van betonpuin naar hoogwaardig hergebruik

Rijkswaterstaat gebruikt ‘Oil of Olaz’ voor ZOAB

Auteur: Redactie