Royal HaskoningDHV ontvangt prestigieuze certificering vastgoedbeheer

Lloyd’s heeft Royal HaskoningDHV de PAS 55-certificering toegekend voor de het innovatieve en duurzame vastgoedbeheer waarmee het bedrijf de gemeente Nijmegen jaarlijks meer dan een half miljoen euro bespaart.

De aanpak die Royal HaskoningDHV toepast voor het assetmanagement van de vastgoedportefeuille van de gemeente Nijmegen heeft de gemeente een besparing van 10% opgeleverd op het jaarlijkse budget.

Royal HaskoningDHV beheert sinds zes jaar de vastgoedportefeuille van de gemeente Nijmegen. Het bedrijf draagt daarbij de verantwoordelijkheid voor de 650 gebouwen van de gemeente, waaronder het gemeentehuis, kantoren, faciliteiten voor sport en vrijetijdsbesteding, scholen, monumenten en bibliotheken.

Het beheer van de vastgoedportefeuille van Nijmegen door Royal HaskoningDHV heeft geresulteerd in:

  • een steeds duurzamer gebouwenportfolio
  • ruim 10% besparing op het jaarlijkse onderhoudsbudget van de gemeente
  • 400.000 euro aan besparingen op het energieverbruik, die bovendien jaarlijks toenemen omdat de bespaarde bedragen via een revolverend fonds opnieuw zijn geïnvesteerd in het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed
  • transparantie voor de gemeente voor wat betreft uitgaven en waardebehoud van het gemeentelijke eigendom, en
  • hogere tevredenheid bij huurders.

Felicitaties van de gemeente Nijmegen

Eric Peperkamp, hoofd vastgoed van de gemeente Nijmegen: “We willen Royal HaskoningDHV graag feliciteren met deze erkenning van hun uitzonderlijke expertise op het gebied van assetmanagement. In onze samenwerking de afgelopen zes jaar hebben ze voor ons en onze stad de zo belangrijke balans weten te waarborgen tussen risicobeperking, kostenoptimalisatie en maximalisatie van gebouwprestaties.”

Rinus Vader, Leading Professional asset- en facilitymanagement van Royal HaskoningDHV: “Het doet ons goed dat Lloyd’s ons werk voor de gemeente Nijmegen op deze manier erkent. Een van onze topprioriteiten voor Nijmegen was het duurzamer maken van haar vastgoedportefeuille. Onze aanpak met een revolving fund voor vermindering van het energieverbruik bespaart de gemeente niet alleen geld, maar maakt Nijmegen ook een groenere plaats om te wonen en te werken.”

Voor het vastgoedbeheer voor de gemeente Nijmegen stelt Royal HaskoningDHV een jaarlijks onderhoudsplan op, beheert een 24/7-servicedesk voor klachten over de faciliteiten en storingen, en houdt toezicht op het onderhoud. Verder heeft het bedrijf een energiebesparingsfonds opgericht waarmee wordt geïnvesteerd in meer duurzame oplossingen voor de gebouwen. Een investering van 2 miljoen euro in dit fonds in 2012 en 2013 heeft geresulteerd in beter presterende gebouwen en een aanzienlijke afname van de energiekosten.

Over PAS 55

PAS 55 is een Britse richtlijn waarmee best practices voor assetmanagement, het beheer van kapitaalgoederen, wordt geïdentificeerd. Lloyd’s beoordeelt en certificeert assetmanagers die naleving van de PAS 55-specificering kunnen aantonen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV