Hartelkering - Ivo Ketelaar Fotografie
Op de schop

Savera gaat de nieuwe Hartelbrug ontwerpen

Hartelkering in het verlengde van de Hartelbrug. Ivo Ketelaar Fotografie

De ontwerpfase van het onderhoud van de Hartelbrug is gegund aan Savera, een combinatie van Dura Vermeer Infra, SPIE en Hollandia Infra. In de komende maanden bepaalt het bouwteam hoe en wanneer de brug wordt vernieuwd. De provincie Zuid-Holland is van plan om ook uitvoeringsfase van het project aan Savera te gunnen. Dit zou betekenen dat de combinatie in 2024 start met de vervanging van brugdelen, betonreparaties en asfaltering. 

De Hartelbrug bij Spijkenisse bestaat uit twee bruggen: een over het Hartelkanaal en een over het Zoetwaterkanaal. De twee zijn belangrijk voor de verbinding van de A15 naar Rotterdam en het eiland Voorne-Putten. Om de bruggen in de komende jaren veilig te houden voor weg- en scheepsverkeer coördineert de provincie Zuid-Holland een onderhoudsbeurt.

Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2024. De beweegbare delen, aandrijving en besturing worden vervangen. De Hartelweg die over de bruggen loopt krijgt nieuw asfalt, de Zoetwaterkanaalbrug wordt een vaste brug en de brugwachtershuisjes gaan op de schop. Daarnaast worden de verkeersborden, openbare verlichting en elektronische signalering vernieuwd.

Savera van start

Het is nog even de vraag wie de werkzaamheden gaat uitvoeren, maar Savera sleepte de eerste fase van de opdracht onlangs binnen. De bouwcombinatie gaat aan de slag met het ontwerp. De uitvoeringsfase is gepland voor juli en augustus 2024. Het plan is om opnieuw voor Savera te kiezen, benadrukt de provincie in een update op de projectpagina.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Savera gaat de nieuwe Hartelbrug ontwerpen | Infrasite
Hartelkering - Ivo Ketelaar Fotografie
Op de schop

Savera gaat de nieuwe Hartelbrug ontwerpen

Hartelkering in het verlengde van de Hartelbrug. Ivo Ketelaar Fotografie

De ontwerpfase van het onderhoud van de Hartelbrug is gegund aan Savera, een combinatie van Dura Vermeer Infra, SPIE en Hollandia Infra. In de komende maanden bepaalt het bouwteam hoe en wanneer de brug wordt vernieuwd. De provincie Zuid-Holland is van plan om ook uitvoeringsfase van het project aan Savera te gunnen. Dit zou betekenen dat de combinatie in 2024 start met de vervanging van brugdelen, betonreparaties en asfaltering. 

De Hartelbrug bij Spijkenisse bestaat uit twee bruggen: een over het Hartelkanaal en een over het Zoetwaterkanaal. De twee zijn belangrijk voor de verbinding van de A15 naar Rotterdam en het eiland Voorne-Putten. Om de bruggen in de komende jaren veilig te houden voor weg- en scheepsverkeer coördineert de provincie Zuid-Holland een onderhoudsbeurt.

Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2024. De beweegbare delen, aandrijving en besturing worden vervangen. De Hartelweg die over de bruggen loopt krijgt nieuw asfalt, de Zoetwaterkanaalbrug wordt een vaste brug en de brugwachtershuisjes gaan op de schop. Daarnaast worden de verkeersborden, openbare verlichting en elektronische signalering vernieuwd.

Savera van start

Het is nog even de vraag wie de werkzaamheden gaat uitvoeren, maar Savera sleepte de eerste fase van de opdracht onlangs binnen. De bouwcombinatie gaat aan de slag met het ontwerp. De uitvoeringsfase is gepland voor juli en augustus 2024. Het plan is om opnieuw voor Savera te kiezen, benadrukt de provincie in een update op de projectpagina.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.