Brug bij Wijnegem is laatste in opwaardering Albertkanaal

De slanke boogbrug over het Albertkanaal bij Wijnegem beeld De Vlaamse Waterweg

ASK Romein meldt dat het binnenkort begint aan het vervangen van de brug over het Albertkanaal bij Wijnegem. Dat is zonder meer een mijlpaal te noemen want het gaat om de laatste brug die wordt vernieuwd in het kader van de opwaardering van het belangrijkste kanaal van België.

De brug bij Wijnegem (bij Antwerpen) is de laatste van de 62 bruggen die de afgelopen tijd verhoogd zijn. Doel van de miljoenenoperatie is dat de doorvaarthoogte onder de bruggen minimaal 9,10 meter is zodat de scheepvaart er met vier lagen containers onderdoor kan.

Lasdetails

ASK Romein is bij deze laatste brug verantwoordelijk voor de uitvoeringsstudie met betrekking tot de lasdetails en voor het fabriceren, conserveren, transporteren en monteren van de 88 meter lange brug tussen de pijlers van de wegbrug.

Boogbrug

De brug weegt ongeveer 1000 ton en zal van het bedrijfsterrein in Vlissingen in één geheel op pontons naar het werfterrein getransporteerd worden om daar op zijn definitieve locatie ingevaren te worden. Het gaat om een boogbrug van 118 meter lang die is afgestemd op de nabije omgeving. Het bedrijf spreekt de verwachting uit dat het project een mooie stap is om ook in België uit te groeien tot een grote speler in de bruggenbouw.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Brug bij Wijnegem is laatste in opwaardering Albertkanaal | Infrasite

Brug bij Wijnegem is laatste in opwaardering Albertkanaal

De slanke boogbrug over het Albertkanaal bij Wijnegem beeld De Vlaamse Waterweg

ASK Romein meldt dat het binnenkort begint aan het vervangen van de brug over het Albertkanaal bij Wijnegem. Dat is zonder meer een mijlpaal te noemen want het gaat om de laatste brug die wordt vernieuwd in het kader van de opwaardering van het belangrijkste kanaal van België.

De brug bij Wijnegem (bij Antwerpen) is de laatste van de 62 bruggen die de afgelopen tijd verhoogd zijn. Doel van de miljoenenoperatie is dat de doorvaarthoogte onder de bruggen minimaal 9,10 meter is zodat de scheepvaart er met vier lagen containers onderdoor kan.

Lasdetails

ASK Romein is bij deze laatste brug verantwoordelijk voor de uitvoeringsstudie met betrekking tot de lasdetails en voor het fabriceren, conserveren, transporteren en monteren van de 88 meter lange brug tussen de pijlers van de wegbrug.

Boogbrug

De brug weegt ongeveer 1000 ton en zal van het bedrijfsterrein in Vlissingen in één geheel op pontons naar het werfterrein getransporteerd worden om daar op zijn definitieve locatie ingevaren te worden. Het gaat om een boogbrug van 118 meter lang die is afgestemd op de nabije omgeving. Het bedrijf spreekt de verwachting uit dat het project een mooie stap is om ook in België uit te groeien tot een grote speler in de bruggenbouw.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld