IN AFWACHTING VAN NIEUWE BRUG

Zwartewaterbrug wordt opgelapt

De Zwartewaterbrug foto provincie Overijssel

Het verkeer in de omgeving van Hasselt krijgt deze maand last van werkzaamheden aan de Zwartewaterbrug. De provincie Overijssel sluit in januari de N331 die over de brug loopt af in verband met onderhoud. Van 14 tot en met 29 januari is wel de parallelweg (Zwartewaterweg) beschikbaar voor plaatselijk verkeer dat het Zwarte Water over moet steken.

Het gaat om groot onderhoud aan de brug die stamt uit 1972 en dus inmiddels meer dan 50 jaar oud is. In november is begonnen met een inspectie. Deze maand volgt de eerste ingreep: het vervangen van een van de cilinders van het beweegbare deel van de brug.  Het gaat in feite om een tijdelijke reparatie want de 190 meter lange brug is aan het einde van zijn levensduur. ‘WD40 is niet meer voldoende,’ grapte de plaatselijke lokale krant en website De Stadskoerier onlangs.

Vervanging

Voor de komende jaren staat een complete vervanging van de brug op het programma. In de tussentijd moet de brug en de brugbediening voor de scheepvaart wel veilig en betrouwbaar verlopen, vindt de provincie. Vandaar dat ondanks de totale vernieuwing op termijn besloten is de cilinder te vervangen.

Planfase

De bouw van een nieuwe brug wordt qua kosten geschat op tussen de 41 en 65 miljoen. De verbinding is overigens van groot belang voor de regio: dagelijks maken 15.000 weggebruikers gebruik van de brug. Onlangs is de planfase voor de bouw van een nieuwe brug van start gegaan. Maar het duurt naar schatting nog zeker vier jaar voordat de bouw kan beginnen.

Borden

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de afsluiting met borden omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft nauwelijks last van de werkzaamheden, zegt de provincie.

Lees ook:

Griekspoor rondt renovatie belangrijke brug in Den Helder af 

Wie wil de Van Brienenoordbrug renoveren?

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Zwartewaterbrug wordt opgelapt | Infrasite
IN AFWACHTING VAN NIEUWE BRUG

Zwartewaterbrug wordt opgelapt

De Zwartewaterbrug foto provincie Overijssel

Het verkeer in de omgeving van Hasselt krijgt deze maand last van werkzaamheden aan de Zwartewaterbrug. De provincie Overijssel sluit in januari de N331 die over de brug loopt af in verband met onderhoud. Van 14 tot en met 29 januari is wel de parallelweg (Zwartewaterweg) beschikbaar voor plaatselijk verkeer dat het Zwarte Water over moet steken.

Het gaat om groot onderhoud aan de brug die stamt uit 1972 en dus inmiddels meer dan 50 jaar oud is. In november is begonnen met een inspectie. Deze maand volgt de eerste ingreep: het vervangen van een van de cilinders van het beweegbare deel van de brug.  Het gaat in feite om een tijdelijke reparatie want de 190 meter lange brug is aan het einde van zijn levensduur. ‘WD40 is niet meer voldoende,’ grapte de plaatselijke lokale krant en website De Stadskoerier onlangs.

Vervanging

Voor de komende jaren staat een complete vervanging van de brug op het programma. In de tussentijd moet de brug en de brugbediening voor de scheepvaart wel veilig en betrouwbaar verlopen, vindt de provincie. Vandaar dat ondanks de totale vernieuwing op termijn besloten is de cilinder te vervangen.

Planfase

De bouw van een nieuwe brug wordt qua kosten geschat op tussen de 41 en 65 miljoen. De verbinding is overigens van groot belang voor de regio: dagelijks maken 15.000 weggebruikers gebruik van de brug. Onlangs is de planfase voor de bouw van een nieuwe brug van start gegaan. Maar het duurt naar schatting nog zeker vier jaar voordat de bouw kan beginnen.

Borden

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de afsluiting met borden omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft nauwelijks last van de werkzaamheden, zegt de provincie.

Lees ook:

Griekspoor rondt renovatie belangrijke brug in Den Helder af 

Wie wil de Van Brienenoordbrug renoveren?

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld