GROTE KLUS

Griekspoor rondt renovatie belangrijke brug in Den Helder af 

Moormanbrug Den Helder foto Griekspoor

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf heeft Griekspoor de Moormanbrug in Den Helder grootschalig gerenoveerd. De brug ligt over Het Nieuwe Diep en is de hoofdtoegang naar de marinebasis Den Helder. Met 16.000 openingen per jaar is het één van de drukste bruggen van Nederland. 

Afgelopen zomer is de slijtlaag  op de brug vervangen. Dat werk is ’s nachts verricht, om hinder voor het vaar- en wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. Ook zijn gedurende deze periode de opleggingen onder de brug voorzien van een compleet nieuw drielaags conserveringssysteem.

Wrijfgordingen

Op maandag 3 oktober jl. is de grootschalige renovatie gestart. De brug is een kleine maand gestremd geweest. Conform de planning is de brug op maandag 7 november weer in bedrijf gesteld. Griekspoor heeft gewerkt aan het conserveren van ballastkisten, brugvallen en leuningwerk, het herstellen van betonschades en wrijfgordingen en het vervangen van slagboominstallaties en voegovergangen.

De Moormanbrug is voor Griekspoor geen onbekende. Behalve dat het bedrijf het maandelijkse onderhoud verzorgt, heeft de firma in 2020 het volledige bewegingswerk inclusief de grendelinrichting van deze brug uit 1954 gerenoveerd.

(Lees door na de foto)

Moormanbrug Den Helder geheven © foto Griekspoor

Nieuw-Vennep

Griekspoor bestaat sinds 1968 en is gevestigd in Nieuw-Vennep. Het bedrijf biedt oplossingen aan in de vorm van producten en diensten op het gebied van: civiele techniek (beweegbare en vaste bruggen, (riool)gemalen en overige civietechnische (kunst)werken) en infra (verkeer, groen, water en speelvoorziening).

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie