Draaibrug Sas van Gent. Foto: Rijkswaterstaat

Brug Sas van Gent met tijdelijke oplossing terug in bedrijf

Foto: Rijkswaterstaat

De draaibrug bij Sas van Gent is door een defect buiten gebruik geraakt. Met een tijdelijke oplossing moet het verkeer er vanaf donderdag weer overheen kunnen rijden.

Vorige week vrijdag ging de draaibrug dicht voor het wegverkeer. Bij een draaiing was een kabelrups in de middenpijler kapot gegaan. Deze geleidt kabels van besturingssystemen naar de motoren van het object. Daardoor konden auto’s, fietsers en voetgangers sindsdien geen gebruik meer maken van de brug; zij werden via andere overspanningen omgeleid.

Bediening weer opgestart

“Technici hebben in de afgelopen dagen gezocht naar mogelijke oplossingen”, laat Rijkswaterstaat weten. “Om de storing te verhelpen worden nieuwe tijdelijke kabels aangelegd. Daarmee kan de bediening van de brug weer worden opgestart. Het streven is dat de brug met deze tijdelijke oplossing weer vanaf aanstaande donderdag operationeel is. Vervolgens wordt er nagedacht over een definitieve oplossing.”

Werk aan bruggen

De installaties van de draaibruggen bij Sluiskil en Sas van Gent worden de komende tijd aangepast, werd onlangs bekendgemaakt. Als dat proces is afgerond, zijn de bruggen voortaan op afstand bedienbaar. Aan de brug die nu met een tijdelijke oplossing weer begaanbaar is gemaakt, wordt van eind mei tot eind juni gewerkt. De draaibrug bij Sluiskil komt in maart al aan de beurt.

Lees ook onze andere artikelen over bruggen, zoals:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Brug Sas van Gent met tijdelijke oplossing terug in bedrijf | Infrasite
Draaibrug Sas van Gent. Foto: Rijkswaterstaat

Brug Sas van Gent met tijdelijke oplossing terug in bedrijf

Foto: Rijkswaterstaat

De draaibrug bij Sas van Gent is door een defect buiten gebruik geraakt. Met een tijdelijke oplossing moet het verkeer er vanaf donderdag weer overheen kunnen rijden.

Vorige week vrijdag ging de draaibrug dicht voor het wegverkeer. Bij een draaiing was een kabelrups in de middenpijler kapot gegaan. Deze geleidt kabels van besturingssystemen naar de motoren van het object. Daardoor konden auto’s, fietsers en voetgangers sindsdien geen gebruik meer maken van de brug; zij werden via andere overspanningen omgeleid.

Bediening weer opgestart

“Technici hebben in de afgelopen dagen gezocht naar mogelijke oplossingen”, laat Rijkswaterstaat weten. “Om de storing te verhelpen worden nieuwe tijdelijke kabels aangelegd. Daarmee kan de bediening van de brug weer worden opgestart. Het streven is dat de brug met deze tijdelijke oplossing weer vanaf aanstaande donderdag operationeel is. Vervolgens wordt er nagedacht over een definitieve oplossing.”

Werk aan bruggen

De installaties van de draaibruggen bij Sluiskil en Sas van Gent worden de komende tijd aangepast, werd onlangs bekendgemaakt. Als dat proces is afgerond, zijn de bruggen voortaan op afstand bedienbaar. Aan de brug die nu met een tijdelijke oplossing weer begaanbaar is gemaakt, wordt van eind mei tot eind juni gewerkt. De draaibrug bij Sluiskil komt in maart al aan de beurt.

Lees ook onze andere artikelen over bruggen, zoals:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam