Draaibrug Sas van Gent. Foto: Rijkswaterstaat

Draaibruggen Sluiskil en Sas van Gent worden op afstand bedienbaar

Foto: Rijkswaterstaat

De installaties van de draaibruggen bij Sluiskil en Sas van Gent worden de komende tijd aangepast. Als dat is afgerond, zijn de bruggen voortaan op afstand bedienbaar.

Het werk aan de elektrotechnische installaties en de systemen voor besturing vindt in maart en (vooral) juni van dit jaar plaats, meldt Rijkswaterstaat. Voor de brug bij Sluiskil wordt vrijwel de gehele maand maart uitgetrokken en in Sas van Gent gaat met van 24 mei tot 21 juni aan de slag. In de zomer worden de bruggen in het Kanaal Gent-Terneuzen definitief opgeleverd.

Alle installaties vervangen

Beide objecten stammen uit het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw en komen dus in hun huidige vorm aan het einde van hun levensduur. Om de groeiende kans op storingen weer zo klein mogelijk te maken, worden alle installaties vervangen: elektrotechnisch, bediening, besturing, beveiliging en de hydraulische systemen. Niet alleen zijn de bruggen na dat werk weer helemaal up to date, ze kunnen dan voortaan dus ook op afstand worden bediend.

Foto: Rijkswaterstaat

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.