algemeen bouw en infra a10 zuid
Bouw en infra

Vroeger met pensioen vanwege zwaar werk? ‘Het kan straks niet meer’

Foto ter illustratie. Medewerkers werken aan een voegovergang op de A10 bij het station Amsterdam-Zuid in augustus 2023. ANP / Sander Koning

De zwaarwerkregeling staat “onder grote druk”, waarschuwen de vakbonden CNV en FNV tegenover Infrasite. Met de regeling kunnen medewerkers in de bouw en infra op dit moment drie jaar eerder stoppen met werken, maar de vraag is of dat na 2025 zo blijft. Dan lopen de huidige afspraken over de regeling af. De vakbonden willen dat de werkgeversorganisatie VNO-NCW toezegt dat de afspraken worden verlengd, maar de onderhandelingen over het onderwerp zijn stukgelopen.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Vroeger met pensioen vanwege zwaar werk? ‘Het kan straks niet meer’ | Infrasite
algemeen bouw en infra a10 zuid
Bouw en infra

Vroeger met pensioen vanwege zwaar werk? ‘Het kan straks niet meer’

Foto ter illustratie. Medewerkers werken aan een voegovergang op de A10 bij het station Amsterdam-Zuid in augustus 2023. ANP / Sander Koning

De zwaarwerkregeling staat “onder grote druk”, waarschuwen de vakbonden CNV en FNV tegenover Infrasite. Met de regeling kunnen medewerkers in de bouw en infra op dit moment drie jaar eerder stoppen met werken, maar de vraag is of dat na 2025 zo blijft. Dan lopen de huidige afspraken over de regeling af. De vakbonden willen dat de werkgeversorganisatie VNO-NCW toezegt dat de afspraken worden verlengd, maar de onderhandelingen over het onderwerp zijn stukgelopen.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.