Congres voor de GWW

Dag van de Infra ’23 staat voor de deur

congres laadinfra dag van de infra 2023 1
Een eerder congres van de uitgever van Infrasite in Rotterdam. Promedia

Bouwers en beheerders van de Nederlandse infrastructuur verzamelen zich op 23 mei in Rotterdam voor de Dag van de Infra, een congres voor de sector. Sprekers geven vanuit de praktijkervaring lezingen over de stikstofproblematiek, het personeelstekort en meer. Tijdens de netwerkborrel en koffiepauzes komen opdrachtgevers en opdrachtnemers bijeen. 

Het congres vindt plaats in De Doelen, een evenementenlocatie in de buurt van Rotterdam Centraal. De dag is onderverdeeld in lezingen, debatten en netwerkmomenten. Meerdere onderwerpen in de sector komen aan bod: de stikstofcrisis, manieren om duurzaam te bouwen en onderhouden, efficiëntie in aanbestedingen en meer. Infrasite.nl is een van de organisatoren van het congres.

Programma

Het sprekersprogramma bestaat onder andere uit ProRail, Rijkswaterstaat, Deltares, BAM, Boskalis, Heijmans en Sweco. ProRail-directielid Riet Schroven komt debatteren over het stikstofbeleid. Heijmans Infra-directeur Sander Dekker geeft een lezing over emissieloze wegenbouw. Sweco-chef Alex Hekman legt uit wat de zeespiegelstijging betekent voor de Nederlandse waterkeringen. Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra spreekt in een panel over het personeelstekort.

Andere voorbeelden zijn hoofduitvoerder Thijs Hagedoorn van Boskalis, met een lezing over bouwveiligheid tijdens wegwerkzaamheden; Rijkswaterstaat, met de bekendmaking van een nieuwe aanpak van samenwerken met aannemers; Peter Kreukniet van Insert, die zijn licht werpt op hoe gemeenten bouwmaterialen hergebruiken; en Jeroen Gijzen van De Vries & van de Wiel, die vertelt over uitstootvermindering in de waterbouw.

Tickets zijn te bestellen via de evenementenpagina.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.