RECORD

Pensioenen BpfBOUW met 14,52% omhoog

Gepensioneerd foto Katarzyna Grabowska/Unsplash

Pensioenfonds BpfBOUW gaat de pensioenen met een recordbedrag verhogen. Vanaf 1 januari 2023 stijgen de pensioenuitkeringen met 14,52%. Daar is op dit moment voldoende financiële ruimte voor, schrijft BpfBOUW in een mededeling aan de leden.

Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: ‘De prijzen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Daarom ben ik erg blij dat we de pensioenen mee kunnen laten stijgen. Dit is heel goed nieuws voor onze deelnemers en iedereen die al een pensioenuitkering van bpfBOUW ontvangt.’

Aanspraken

Bij BpfBOUW zijn de pensioenen nog nooit zo hard gestegen. Lundgren: ‘We kunnen dit doen omdat onze dekkingsgraad hoog genoeg is om uw pensioen te verhogen.’ Daarnaast benadrukt Lundgren dat de verhoging van de pensioenen ook goed nieuws is voor de deelnemers die nog geen pensioenuitkering ontvangen. ‘Ook hun opgebouwde aanspraken worden verhoogd.’

Hoewel mooi meegenomen is de inkomensgroei als gevolg van deze verhoging slechts relatief. Als de megainflatie (17,1% in september) doorzet gaan zelfs de gepensioneerden van BpfBOUW er in koopkracht op achteruit.

Werkgevers

BfpBOUW telt 158.198 deelnemers (werknemers die pensioen opbouwen), 369.264 ex-deelnemers (werknemers die in het verleden pensioen hebben opgebouwd) en 248.790 pensioengerechtigden. Bij het fonds zijn 13.775 werkgevers in de bouwnijverheid aangesloten.

Lees ook:

FNV: PAWW-regeling met vijf jaar verlengd

Deel werknemers Heijmans krijgt iets extra’s vanwege hoge energietarieven

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Pensioenen BpfBOUW met 14,52% omhoog | Infrasite
RECORD

Pensioenen BpfBOUW met 14,52% omhoog

Gepensioneerd foto Katarzyna Grabowska/Unsplash

Pensioenfonds BpfBOUW gaat de pensioenen met een recordbedrag verhogen. Vanaf 1 januari 2023 stijgen de pensioenuitkeringen met 14,52%. Daar is op dit moment voldoende financiële ruimte voor, schrijft BpfBOUW in een mededeling aan de leden.

Eline Lundgren, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: ‘De prijzen zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Daarom ben ik erg blij dat we de pensioenen mee kunnen laten stijgen. Dit is heel goed nieuws voor onze deelnemers en iedereen die al een pensioenuitkering van bpfBOUW ontvangt.’

Aanspraken

Bij BpfBOUW zijn de pensioenen nog nooit zo hard gestegen. Lundgren: ‘We kunnen dit doen omdat onze dekkingsgraad hoog genoeg is om uw pensioen te verhogen.’ Daarnaast benadrukt Lundgren dat de verhoging van de pensioenen ook goed nieuws is voor de deelnemers die nog geen pensioenuitkering ontvangen. ‘Ook hun opgebouwde aanspraken worden verhoogd.’

Hoewel mooi meegenomen is de inkomensgroei als gevolg van deze verhoging slechts relatief. Als de megainflatie (17,1% in september) doorzet gaan zelfs de gepensioneerden van BpfBOUW er in koopkracht op achteruit.

Werkgevers

BfpBOUW telt 158.198 deelnemers (werknemers die pensioen opbouwen), 369.264 ex-deelnemers (werknemers die in het verleden pensioen hebben opgebouwd) en 248.790 pensioengerechtigden. Bij het fonds zijn 13.775 werkgevers in de bouwnijverheid aangesloten.

Lees ook:

FNV: PAWW-regeling met vijf jaar verlengd

Deel werknemers Heijmans krijgt iets extra’s vanwege hoge energietarieven

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld