Bijna 110.000 publieke laadpunten in Nederland

Laadpaal foto Precious Madubuike/Unsplash

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s groeit snel. Tussen vorig jaar december en oktober dit jaar zijn er bijna 100.000 laadpunten bijgekomen, blijkt uit de monitor van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

Uit de NAL monitor blijkt dat er in oktober 2022 bijna 110.000 publieke laadpunten in Nederland waren. Dit aantal bestaat uit 105.751 (semi) publieke laadpunten en 3.157 snelladers. De sterkste groei zit in de thuislaadpunten, waarvan er nu naar schatting 327.000 zijn aangelegd.

Amsterdam

Noord-Holland heeft naar schatting de meeste thuislaadpunten: bijna 55.000. Amsterdam speelt een flink spelletje mee met 6.688 thuisaansluitingen. Alle laadpunten meegerekend is er in deze provincie per 1,2 stekkerauto een laadpunt aanwezig.

Gelderland

De provincie Gelderland heeft de afgelopen maand de grens van 10.000 openbare laadpunten gepasseerd. Dit gaat om publieke, semi-publieke en snellaadpunten.

Laadinfrastructuur 2016-2020 (tabel Nationale Agenda Laadinfrastructuur)

Lees ook:

Eerste snellaadstation LEAP24 geopend

Koning opent internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld

Bijna 110.000 publieke laadpunten in Nederland | Infrasite

Bijna 110.000 publieke laadpunten in Nederland

Laadpaal foto Precious Madubuike/Unsplash

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s groeit snel. Tussen vorig jaar december en oktober dit jaar zijn er bijna 100.000 laadpunten bijgekomen, blijkt uit de monitor van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur.

Uit de NAL monitor blijkt dat er in oktober 2022 bijna 110.000 publieke laadpunten in Nederland waren. Dit aantal bestaat uit 105.751 (semi) publieke laadpunten en 3.157 snelladers. De sterkste groei zit in de thuislaadpunten, waarvan er nu naar schatting 327.000 zijn aangelegd.

Amsterdam

Noord-Holland heeft naar schatting de meeste thuislaadpunten: bijna 55.000. Amsterdam speelt een flink spelletje mee met 6.688 thuisaansluitingen. Alle laadpunten meegerekend is er in deze provincie per 1,2 stekkerauto een laadpunt aanwezig.

Gelderland

De provincie Gelderland heeft de afgelopen maand de grens van 10.000 openbare laadpunten gepasseerd. Dit gaat om publieke, semi-publieke en snellaadpunten.

Laadinfrastructuur 2016-2020 (tabel Nationale Agenda Laadinfrastructuur)

Lees ook:

Eerste snellaadstation LEAP24 geopend

Koning opent internationaal testcentrum voor elektrische voertuigen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld