Bovenste buizen A2-tunnel Maastricht tijdelijk dicht

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat heeft in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december 2017 besloten de Koning Willem Alexander-tunnel in de A2 deels te sluiten. Het gaat hierbij om de bovenste buizen. Dit komt omdat het communicatiesysteem voor de hulpverleners, C2000, op dit moment niet voldoende werkt.

Verminderde veiligheid Koning Willem Alexander-tunnel
Donderdagochtend kreeg Rijkswaterstaat de melding van de brandweer dat C2000 niet werkte in de tunnel. Het onderzoek naar de oorzaak van het niet-werken van dit communicatiesysteem heeft nog niet tot een oplossing geleid.

In verband met de veiligheid is uiteindelijk besloten de bovenste buizen te sluiten. In deze buizen is sprake van verminderde brandveiligheid waardoor de brandweer minder lang veilig kan werken. Dit in combinatie met een niet goed werkend communicatiesysteem betekent te veel risico voor de hulpverlening. In verband hiermee is uiteindelijk besloten tot de sluiting tot het communicatie probleem is opgelost.

Hinder verkeer Koning Willem Alexander-tunnel
De onderste tunnelbuizen kunnen wel opengehouden worden. Het verkeer kan via de onderste buizen zijn weg vervolgen in de richting van Luik of Eindhoven. Verder zijn er omleidingsroutes ingesteld. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat