a27 werkendam wegenbouw

Toekomst gepauzeerde wegenbouwprojecten onzeker: ‘Beslissingen zijn aan nieuw kabinet’

Foto ter illustratie. De A27 ter hoogte van Werkendam. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De toekomst is nog steeds onzeker voor de veertien wegenbouwprojecten die vorig jaar door het kabinet werden gepauzeerd. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat laat op maandag weten dat het huidige kabinet geen “concrete besluiten” zal nemen over het hervatten van de projecten. Die taak is volgens de minister aan het volgende kabinet. 

Dat schrijft Harbers in een antwoord op Kamervragen over de gepauzeerde projecten. Afgelopen mei werden ze stopgezet omdat het kabinet meer geld beschikbaar wilde maken voor het onderhoud van infrastructuur in plaats van de aanleg van infrastructuur. Dat laatste nam vanwege de stikstofcrisis veel tijd en geld in beslag, gaf Harbers als reden, terwijl tijd en geld volgens het ministerie juist hard nodig zijn voor de onderhoudsopgave in Nederland.

In het komende jaar wordt per project bekeken of er weer genoeg geld, stikstofruimte en arbeidscapaciteit beschikbaar zijn om de werkzaamheden weer op te starten, laat de minister op maandag in de brief weten. Dat doet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de provincies. Maar, benadrukt de minister: “concrete besluiten” over het hervatten van de projecten zijn aan een nieuw kabinet. “Het is daarmee nu nog niet te zeggen op welke termijn de projecten weer kunnen worden opgestart.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Toekomst gepauzeerde wegenbouwprojecten onzeker: ‘Beslissingen zijn aan nieuw kabinet’ | Infrasite
a27 werkendam wegenbouw

Toekomst gepauzeerde wegenbouwprojecten onzeker: ‘Beslissingen zijn aan nieuw kabinet’

Foto ter illustratie. De A27 ter hoogte van Werkendam. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De toekomst is nog steeds onzeker voor de veertien wegenbouwprojecten die vorig jaar door het kabinet werden gepauzeerd. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat laat op maandag weten dat het huidige kabinet geen “concrete besluiten” zal nemen over het hervatten van de projecten. Die taak is volgens de minister aan het volgende kabinet. 

Dat schrijft Harbers in een antwoord op Kamervragen over de gepauzeerde projecten. Afgelopen mei werden ze stopgezet omdat het kabinet meer geld beschikbaar wilde maken voor het onderhoud van infrastructuur in plaats van de aanleg van infrastructuur. Dat laatste nam vanwege de stikstofcrisis veel tijd en geld in beslag, gaf Harbers als reden, terwijl tijd en geld volgens het ministerie juist hard nodig zijn voor de onderhoudsopgave in Nederland.

In het komende jaar wordt per project bekeken of er weer genoeg geld, stikstofruimte en arbeidscapaciteit beschikbaar zijn om de werkzaamheden weer op te starten, laat de minister op maandag in de brief weten. Dat doet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de provincies. Maar, benadrukt de minister: “concrete besluiten” over het hervatten van de projecten zijn aan een nieuw kabinet. “Het is daarmee nu nog niet te zeggen op welke termijn de projecten weer kunnen worden opgestart.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.