kooybrug den helder renovatie uitgesteld (1)
Doorstart onbekend

Kooybrug gaat toch niet dicht, renovatie week van tevoren uitgesteld

De Kooybrug in de N99 in Den Helder. Rijkswaterstaat

Volgens de planning van Rijkswaterstaat had aannemer VolkerWessels op maandag moeten beginnen met de renovatie van de Kooybrug in Den Helder, maar de opdrachtgever heeft bekendgemaakt dat het werk is uitgesteld. Het besluit werd vorige week door minister Mark Harbers genomen, vertelt een woordvoerder van het ministerie op dinsdag tegenover Infrasite.

De maandenlange verkeershinder die wordt verwacht als gevolg van de renovatie raakte eerder in opspraak bij gemeenten en ondernemers in de omgeving, schreven verschillende Noord-Hollandse kranten in de afgelopen maand. Nu heeft het minister Harbers in overleg met Rijkswaterstaat besloten dat er naar “een aantal knelpunten” moet worden gekeken voordat het werk begint, zegt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Rijkswaterstaat geeft op zijn website aan dat het nogmaals wil bekijken hoe de gevolgen van de werkzaamheden voor de bereikbaarheid van de regio kunnen worden verminderd. De beheerder zegt ‘snel’ met duidelijkheid te komen over de nieuwe startdatum, die op dit moment onbekend is.

Kooybrug

De Kooybrug in de N99 loopt over het Noordhollandsch Kanaal. De renovatie van de basculebrug werd vorig jaar samen met de renovatie van de brug Montfoort gegund aan VolkerWessels voor een aanneemsom van meer dan vier miljoen euro. Dat valt te lezen in een aanbestedingsdocument op TenderNed.

Tijdens de renovatie moeten het wegdek en de systemen voor de bediening en besturing van de brug worden vernieuwd. Verder worden de staalconstructie en leuningen opgeknapt, de verkeersseinen vervangen en de remmingwerken aangepast.

Het plan was aanvankelijk om de brug van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 22 december in beide richtingen af te sluiten voor de werkzaamheden, gevolgd door meerdere maandenlange afsluitingen in 2024. Die planning staat sinds september op de website van Rijkswaterstaat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Kooybrug gaat toch niet dicht, renovatie week van tevoren uitgesteld | Infrasite
kooybrug den helder renovatie uitgesteld (1)
Doorstart onbekend

Kooybrug gaat toch niet dicht, renovatie week van tevoren uitgesteld

De Kooybrug in de N99 in Den Helder. Rijkswaterstaat

Volgens de planning van Rijkswaterstaat had aannemer VolkerWessels op maandag moeten beginnen met de renovatie van de Kooybrug in Den Helder, maar de opdrachtgever heeft bekendgemaakt dat het werk is uitgesteld. Het besluit werd vorige week door minister Mark Harbers genomen, vertelt een woordvoerder van het ministerie op dinsdag tegenover Infrasite.

De maandenlange verkeershinder die wordt verwacht als gevolg van de renovatie raakte eerder in opspraak bij gemeenten en ondernemers in de omgeving, schreven verschillende Noord-Hollandse kranten in de afgelopen maand. Nu heeft het minister Harbers in overleg met Rijkswaterstaat besloten dat er naar “een aantal knelpunten” moet worden gekeken voordat het werk begint, zegt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Rijkswaterstaat geeft op zijn website aan dat het nogmaals wil bekijken hoe de gevolgen van de werkzaamheden voor de bereikbaarheid van de regio kunnen worden verminderd. De beheerder zegt ‘snel’ met duidelijkheid te komen over de nieuwe startdatum, die op dit moment onbekend is.

Kooybrug

De Kooybrug in de N99 loopt over het Noordhollandsch Kanaal. De renovatie van de basculebrug werd vorig jaar samen met de renovatie van de brug Montfoort gegund aan VolkerWessels voor een aanneemsom van meer dan vier miljoen euro. Dat valt te lezen in een aanbestedingsdocument op TenderNed.

Tijdens de renovatie moeten het wegdek en de systemen voor de bediening en besturing van de brug worden vernieuwd. Verder worden de staalconstructie en leuningen opgeknapt, de verkeersseinen vervangen en de remmingwerken aangepast.

Het plan was aanvankelijk om de brug van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 22 december in beide richtingen af te sluiten voor de werkzaamheden, gevolgd door meerdere maandenlange afsluitingen in 2024. Die planning staat sinds september op de website van Rijkswaterstaat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.