BAM Infra A12 Arnhem
Asfalt en regen

Onderhoud A12 bij Arnhem ’tot nu toe niet vertraagd door slecht weer’

Nattigheid op de A12 bij Arnhem op maandag 31 juli, de eerste dag van het grootonderhoud. ANP / Robin van Lonkhuijsen

Meerdere kranten kopten op dinsdag dat de voorspelde regenval het grootonderhoud van de A12 bij Arnhem kan vertragen, maar BAM Infra laat aan Infrasite weten dat daar tot nu toe geen sprake van is. “We kijken het per dag aan.”

De aannemer nam de snelweg afgelopen maandag op de schop. Het gaat om een acht kilometer lang wegdeel tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Asfalt wordt over een oppervlakte van ongeveer vijftien voetbalvelden gefreesd en vervangen. Viaducten en delen van vangrails krijgen onderhoud.

Volgens de huidige planning is het werk op woensdagochtend 9 augustus klaar, maar meerdere dagkranten trokken de haalbaarheid van die deadline gisteren in twijfel. Meteorologen voorspellen regen, regen en nog meer regen. “Bij hevige buien moeten we misschien op een ander moment asfalteren”, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat op dinsdag tegenover De Gelderlander.

BAM Infra zelf doet op dit moment geen voorspellingen. Infrasite nam vandaag contact op met het bedrijf, waarop een woordvoerder liet weten dat het weer vooralsnog geen vertraging oplevert. “We hebben te maken met niet-Hollandse zomeromstandigheden. Maar dat leidt tot nu toe niet tot uitstel.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Onderhoud A12 bij Arnhem ’tot nu toe niet vertraagd door slecht weer’ | Infrasite
BAM Infra A12 Arnhem
Asfalt en regen

Onderhoud A12 bij Arnhem ’tot nu toe niet vertraagd door slecht weer’

Nattigheid op de A12 bij Arnhem op maandag 31 juli, de eerste dag van het grootonderhoud. ANP / Robin van Lonkhuijsen

Meerdere kranten kopten op dinsdag dat de voorspelde regenval het grootonderhoud van de A12 bij Arnhem kan vertragen, maar BAM Infra laat aan Infrasite weten dat daar tot nu toe geen sprake van is. “We kijken het per dag aan.”

De aannemer nam de snelweg afgelopen maandag op de schop. Het gaat om een acht kilometer lang wegdeel tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Asfalt wordt over een oppervlakte van ongeveer vijftien voetbalvelden gefreesd en vervangen. Viaducten en delen van vangrails krijgen onderhoud.

Volgens de huidige planning is het werk op woensdagochtend 9 augustus klaar, maar meerdere dagkranten trokken de haalbaarheid van die deadline gisteren in twijfel. Meteorologen voorspellen regen, regen en nog meer regen. “Bij hevige buien moeten we misschien op een ander moment asfalteren”, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat op dinsdag tegenover De Gelderlander.

BAM Infra zelf doet op dit moment geen voorspellingen. Infrasite nam vandaag contact op met het bedrijf, waarop een woordvoerder liet weten dat het weer vooralsnog geen vertraging oplevert. “We hebben te maken met niet-Hollandse zomeromstandigheden. Maar dat leidt tot nu toe niet tot uitstel.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.