n211 wippolderlaan
Bezwaarperiode voorbij

N211 Wippolderlaan definitief gegund aan Mobilis-Van Gelder

Impressie van de nieuwe kruising van de N222 en N211. beeld via de provincie Zuid-Holland

Bouwcombinatie Mobilis-Van Gelder wint de definitieve gunning voor de reconstructie van de N211 Wippolderlaan, een van de drukste provinciale wegen van Nederland. Belanghebbenden konden in de afgelopen weken bezwaar maken op de voorlopige gunning. Nu de termijn is verstreken geeft de provincie Zuid-Holland de opdracht definitief aan Mobilis-Van Gelder.      

“Na jaren voorbereiding kan de aannemer aan de slag”, zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie in een online update van Mobilis. Het bouwbedrijf neemt de N211 Wippolderlaan samen met Van Gelder op de schop. Het plan is om in de aankomende zomer te beginnen. Als het meezit is de bouwcombinatie in 2027 klaar.

De aannemers staan voor de taak om twee nieuwe rijstroken aan te leggen op de weg tussen de A4 en de N222. Daarnaast bouwen de bedrijven twee ongelijkvloerse kruisingen, de N211-Laan van Wateringse Veld en de N211-N222. Ook krijgt recreatiegebied een Zwethzone nieuwe inrichting.

60 miljoen euro

De weg wordt volgens de provincie dagelijks door meer dan 71.000 motorvoertuigen gebruikt. Een reconstructie moet files gaan terugdringen. Volgens de aanbestedingsdocumenten brengt de opdracht meer dan 60 miljoen euro aan omzet in het laatje.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

N211 Wippolderlaan definitief gegund aan Mobilis-Van Gelder | Infrasite
n211 wippolderlaan
Bezwaarperiode voorbij

N211 Wippolderlaan definitief gegund aan Mobilis-Van Gelder

Impressie van de nieuwe kruising van de N222 en N211. beeld via de provincie Zuid-Holland

Bouwcombinatie Mobilis-Van Gelder wint de definitieve gunning voor de reconstructie van de N211 Wippolderlaan, een van de drukste provinciale wegen van Nederland. Belanghebbenden konden in de afgelopen weken bezwaar maken op de voorlopige gunning. Nu de termijn is verstreken geeft de provincie Zuid-Holland de opdracht definitief aan Mobilis-Van Gelder.      

“Na jaren voorbereiding kan de aannemer aan de slag”, zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie in een online update van Mobilis. Het bouwbedrijf neemt de N211 Wippolderlaan samen met Van Gelder op de schop. Het plan is om in de aankomende zomer te beginnen. Als het meezit is de bouwcombinatie in 2027 klaar.

De aannemers staan voor de taak om twee nieuwe rijstroken aan te leggen op de weg tussen de A4 en de N222. Daarnaast bouwen de bedrijven twee ongelijkvloerse kruisingen, de N211-Laan van Wateringse Veld en de N211-N222. Ook krijgt recreatiegebied een Zwethzone nieuwe inrichting.

60 miljoen euro

De weg wordt volgens de provincie dagelijks door meer dan 71.000 motorvoertuigen gebruikt. Een reconstructie moet files gaan terugdringen. Volgens de aanbestedingsdocumenten brengt de opdracht meer dan 60 miljoen euro aan omzet in het laatje.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.