Aanbesteding gestart voor ‘ingrijpende aanpassing’ N211

N211. Afbeelding: provincie Zuid-Holland
N211. Afbeelding: provincie Zuid-Holland

De provinciale weg N211 in Zuid-Holland gaat de komende jaren ingrijpend op de schop. De provincie is nu gestart met het aanbesteden van de klus die voor 63 miljoen euro in de boeken staat. Eind 2025 moet het werk klaar zijn.

De N211, die ook onder de naam Wippolderlaan bekend is, is in het gebied tussen de A4, het Westland en Den Haag een belangrijke verbindingsweg. Maar de doorstroming van het verkeer staat er onder druk en daar wil de provincie iets aan doen. Dat iets is naar eigen zeggen een “ingrijpende aanpassing” die tussen 2022 en 2025 moet plaatsvinden.

vergunning nog niet definitief

Tussen de A4 en de N222 telt de weg nu twee rijkstroken in beide richtingen, dat moeten er beide kanten op drie worden. De kruising tussen de N211 en de Laan van Wateringse Veld wordt ongelijkvloers aangelegd en vanaf de rotonde die er straks ligt, zal de weg met een fly-over omhoog lopen over de N211. Ook de kruising met de N222 zal ongelijkvloers worden. Een recreatiegebied naast de weg wordt deels opnieuw ingericht en er worden maatregelen genomen om de overlast door licht en geluid tot een minimum te beperken.

Een flinke klus dus, waar ook de nodige tijd voor uitgetrokken wordt. De daadwerkelijke uitvoering moet tussen 2022 en eind 2025 plaatsvinden, maar de voorbereidende handelingen zijn al begonnen. De omgevingsvergunning is door de gemeente Westland goedgekeurd. Hier lopen echter nog wel beroepen tegen en dus is dat besluit nog niet onherroepelijk.

Minimale hinder, maximale duurzaamheid

En inmiddels loopt dus ook het traject voor de gunning van de opdracht met een geraamde waarde van 63 miljoen euro. De inschrijvers moeten naast een prijs diverse plannen indienen. “De kwaliteit van de aangeboden plannen wordt in samenhang met de prijs beoordeeld”, legt de provincie uit. “Belangrijke thema’s binnen deze aanbesteding zijn het minimaliseren van omgevings- en verkeershinder en duurzaamheid. Verwacht wordt dat rond de zomer van 2022 een aannemer is gekozen. De uitvoering start pas nadat de verleende omgevingsvergunning onherroepelijk is.”

Lees ook onze andere artikelen over wegenbouw:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam