Uithijsen liggers. Foto: Rijkswaterstaat / Ballast Nedam

Ballast Nedam neemt GWW-bedrijf Mouwrik over

Foto: Rijkswaterstaat / nieuwsbericht Ballast Nedam

Ballast Nedam neemt de aandelen in GWW-bedrijf Mouwrik over. Mouwrik wordt als zelfstandig bedrijf toegevoegd aan Ballast Nedam Road Specialties. De Autoriteit Consument en Markt moet nog wel toestemming geven voor de overname.

De bedrijven hebben op 22 maart de koopovereenkomst getekend en op 30 maart melding gedaan van de overname bij de ACM. Het toezicht van de ACM moet voorkomen dat door overnames en fusies te grote bedrijven ontstaan die zoveel macht en slagkracht hebben dat er voor anderen niet goed mee kan worden geconcurreerd. De melding is op dinsdag 5 april gepubliceerd in de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum binnen zeven dagen reageren op de geplande overname. De ACM neemt binnen vier weken het besluit of deze mag doorgaan.

Asfaltwegen, straatwerken en riolering

Ballast Nedam Road Specialties is onderdeel van Ballast Nedam. Deze dochter-BV “houdt zich specifiek bezig met de realisatie en het onderhoud van weginfrastructuur voor zowel publieke als private opdrachtgevers.” Mouwrik houdt zich met de werkmaatschappijen Mouwrik Waardenburg en Mouwrik Waardenburg Oost bezig met infrastructurele werkzaamheden. Het gaat dan vooral om bouw en onderhoud van asfaltwegen, straatwerken en riolering. Vanuit de vestigingen in Waardenburg en Elst zijn zo’n 65 mensen werkzaam voor Mouwrik.

Positie uitbreiden en versterken

Met de overname “wordt een volgende stap gezet in de groei van de wegenbouwactiviteiten van Ballast Nedam”, aldus dat bedrijf in een toelichting. “Mouwrik Waardenburg was op zoek naar een partij om verdere groei en continu├»teit van haar activiteiten veilig te stellen en Ballast Nedam wil haar positie in de markt uitbreiden en versterken. Daar vullen de ambities en wensen van beide partijen elkaar naadloos aan. Het uitgangspunt bij de overname is dat Mouwrik Waardenburg ook in de toekomst onder haar eigen naam blijft opereren, met haar eigen cultuur, onder aansturing van de huidige directie en vanuit de huidige locaties.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Ballast Nedam neemt GWW-bedrijf Mouwrik over | Infrasite
Uithijsen liggers. Foto: Rijkswaterstaat / Ballast Nedam

Ballast Nedam neemt GWW-bedrijf Mouwrik over

Foto: Rijkswaterstaat / nieuwsbericht Ballast Nedam

Ballast Nedam neemt de aandelen in GWW-bedrijf Mouwrik over. Mouwrik wordt als zelfstandig bedrijf toegevoegd aan Ballast Nedam Road Specialties. De Autoriteit Consument en Markt moet nog wel toestemming geven voor de overname.

De bedrijven hebben op 22 maart de koopovereenkomst getekend en op 30 maart melding gedaan van de overname bij de ACM. Het toezicht van de ACM moet voorkomen dat door overnames en fusies te grote bedrijven ontstaan die zoveel macht en slagkracht hebben dat er voor anderen niet goed mee kan worden geconcurreerd. De melding is op dinsdag 5 april gepubliceerd in de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen vanaf die datum binnen zeven dagen reageren op de geplande overname. De ACM neemt binnen vier weken het besluit of deze mag doorgaan.

Asfaltwegen, straatwerken en riolering

Ballast Nedam Road Specialties is onderdeel van Ballast Nedam. Deze dochter-BV “houdt zich specifiek bezig met de realisatie en het onderhoud van weginfrastructuur voor zowel publieke als private opdrachtgevers.” Mouwrik houdt zich met de werkmaatschappijen Mouwrik Waardenburg en Mouwrik Waardenburg Oost bezig met infrastructurele werkzaamheden. Het gaat dan vooral om bouw en onderhoud van asfaltwegen, straatwerken en riolering. Vanuit de vestigingen in Waardenburg en Elst zijn zo’n 65 mensen werkzaam voor Mouwrik.

Positie uitbreiden en versterken

Met de overname “wordt een volgende stap gezet in de groei van de wegenbouwactiviteiten van Ballast Nedam”, aldus dat bedrijf in een toelichting. “Mouwrik Waardenburg was op zoek naar een partij om verdere groei en continu├»teit van haar activiteiten veilig te stellen en Ballast Nedam wil haar positie in de markt uitbreiden en versterken. Daar vullen de ambities en wensen van beide partijen elkaar naadloos aan. Het uitgangspunt bij de overname is dat Mouwrik Waardenburg ook in de toekomst onder haar eigen naam blijft opereren, met haar eigen cultuur, onder aansturing van de huidige directie en vanuit de huidige locaties.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam