Van Gelder en Aduco

Van Gelder neemt aandeel in asfaltfrezer Aduco

Foto: Aduco

Aannemingsmaatschappij Van Gelder heeft een belang van 20 procent verworven in Aduco, dat is gespecialiseerd in asfaltfrezen en stabilisatie. De deelneming past binnen de strategie van Van Gelder om zich verder te ontwikkelen tot duurzame full service infrapartner.

Aduco biedt duurzame oplossingen op het gebied van frees- en stabilisatietechnieken en sluit daarbij prima aan op de ambitie van Van Gelder om een infrapartner met volledige dienstverlening te zijn. Leendert Ripping, bedrijfsdirecteur van Aannemingsmaatschappij Van Gelder, is enthousiast.

Verder dan emissievrij

“De dienstverlening van Aduco behoort tot de kernactiviteiten van Van Gelder. Deze deelneming verzekert ons van belangrijke toegang tot voldoende specialistisch materieel en kennis. Van Gelder heeft zich gecommitteerd aan een stevig duurzaamheidsprogramma dat verdergaat dan emissievrij werken alleen. Nu kunnen we een versnelling aanbrengen in het realiseren van onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen en die van onze opdrachtgevers.”

Lees ook: Flinke groei omzet en winst in ‘topjaar’ Van Gelder

Van Gelder heeft een belang genomen van 20 procent in Aduco, dat ongeveer veertig medewerkers telt. De overige aandelen blijven in handen van de andere eigenaren: Boskalis, KWS, Schagen Infra en Strukton. Recent hebben beide partijen in Ede een overeenkomst getekend. Gert Brunink, directeur van Aduco’s founding partner Schagen Infra, is blij met de toetreding van Van Gelder. “Het aantal, de aard en de omvang van de projecten die Van Gelder meebrengt, dragen bij aan een optimale bezettingsgraad van het kapitaalintensieve materieel van Aduco.”

Overname Stam & Co

Om te kunnen bijdragen aan een snellere energietransitie en samen te kunnen werken aan een toekomstbestendige, slimme en duurzame infrastructuur, heef Van Gelder eind vorig jaar al het Noord-Hollandse infrabedrijf Stam & Co overgenomen. Dit in ondergrondse infrastructuur gespecialiseerde bedrijf werd met alle 137 werknemers overgenomen van netwerkbedrijf Alliander, dat de energievoorziening regelt in een groot deel van Nederland.

Lees ook: Directeur Van Gelder pleit voor masterplan infrastructuur

Auteur: Jacques Geluk