Onderdoorgang Balkbrug. Foto: provincie Overijssel

‘Monsterklus’ onderdoorgang N377 geklaard

Foto: nieuwsbericht provincie Overijssel

Nu het eerste verkeer over de onderdoorgang in de N377 bij het Overijsselse Balkbrug is gereden, is er volgens de provincie een monsterklus afgerond. Wel staan er nog diverse afrondende werkzaamheden gepland.

Aannemer VDV Infra is begin vorig jaar aan het werk begonnen, in opdracht van de provincie Overijssel. Er werden verkeerslichten verwijderd, de riolering werd aangepast en kabels en leidingen werden verlegd. Het beton van de huidige onderdoorgang is onder water aangebracht, met een bijzondere vorm tot gevolg. Nadat dit was gebeurd, is er nog een tijd gewerkt aan de afwerking en de aansluiting van de onderdoorgang op de N377. Sinds afgelopen weekend rijdt er dus weer verkeer over deze toevoeging aan de weg.

De grootste klus in dit project is nu geklaard. De komende maanden staan werkzaamheden op en aan omringende wegen gepland. Ook wordt het brugdek van de onderdoorgang ingericht, met aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit. In juni wordt de oplevering van het hele werk officieel gevierd. De werkzaamheden in Balkbrug zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding, dat in 2023 moet zijn afgerond.

Voorheen druk kruispunt

Gedeputeerde Bert Boerman: “De openstelling van deze onderdoorgang in Balkbrug is echt een mijlpaal in de realisatie van de Vechtdal Verbinding. Waar voorheen een druk kruispunt was, worden de verkeersveiligheid en leefbaarheid fors verbeterd doordat het verkeer nu onder de kern van het dorp doorrijdt. En ook het doorgaande verkeer profiteert van een betere doorstroming.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

‘Monsterklus’ onderdoorgang N377 geklaard | Infrasite
Onderdoorgang Balkbrug. Foto: provincie Overijssel

‘Monsterklus’ onderdoorgang N377 geklaard

Foto: nieuwsbericht provincie Overijssel

Nu het eerste verkeer over de onderdoorgang in de N377 bij het Overijsselse Balkbrug is gereden, is er volgens de provincie een monsterklus afgerond. Wel staan er nog diverse afrondende werkzaamheden gepland.

Aannemer VDV Infra is begin vorig jaar aan het werk begonnen, in opdracht van de provincie Overijssel. Er werden verkeerslichten verwijderd, de riolering werd aangepast en kabels en leidingen werden verlegd. Het beton van de huidige onderdoorgang is onder water aangebracht, met een bijzondere vorm tot gevolg. Nadat dit was gebeurd, is er nog een tijd gewerkt aan de afwerking en de aansluiting van de onderdoorgang op de N377. Sinds afgelopen weekend rijdt er dus weer verkeer over deze toevoeging aan de weg.

De grootste klus in dit project is nu geklaard. De komende maanden staan werkzaamheden op en aan omringende wegen gepland. Ook wordt het brugdek van de onderdoorgang ingericht, met aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit. In juni wordt de oplevering van het hele werk officieel gevierd. De werkzaamheden in Balkbrug zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding, dat in 2023 moet zijn afgerond.

Voorheen druk kruispunt

Gedeputeerde Bert Boerman: “De openstelling van deze onderdoorgang in Balkbrug is echt een mijlpaal in de realisatie van de Vechtdal Verbinding. Waar voorheen een druk kruispunt was, worden de verkeersveiligheid en leefbaarheid fors verbeterd doordat het verkeer nu onder de kern van het dorp doorrijdt. En ook het doorgaande verkeer profiteert van een betere doorstroming.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam