Werkzaamheden knooppunt Paalgraven Oss gestart

Deze week zijn de werkzaamheden aan knooppunt Paalgraven bij Oss gestart. Aannemer KWS Infra werkt in opdracht van de provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Oss aan aanpassingen om de files op de afritten van de rijkswegen A50 en A59 op te lossen. Het werk is naar verwachting op donderdag 30 oktober klaar.

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een gedeeltelijk dubbele afrit Oss-Oost van de A59 vanaf Den Bosch in de richting van de A50 en een dubbelbaans rotonde onderaan de afrit A59 Oss-Oost vanaf Den Bosch. Ook wordt bij het kruispunt van de N329 met de toegang tot bedrijventerrein Vorstengrafdonk en de afrit van de A50 vanuit Nijmegen en de oprit naar de A59 naar Den Bosch twee vrije rijbanen om rechtsaf te slaan aangelegd.

Van maandag 25 augustus tot vrijdag 5 september zijn er werkzaamheden bij kruispunt N329 met Vorstengrafdonk en de afrit A50 vanuit Nijmegen en de oprit naar A59 naar Den Bosch. Dit veroorzaakt minimale overlast voor het verkeer.

Vrijdag 5 september 19.00 uur tot maandag 8 november 06.00 uur is het oostelijk deel van het kruispunt afgesloten. Daardoor is doorgaand verkeer vanaf Eindhoven / Schaijk / Nijmegen / Heesch naar Oss niet mogelijk. De oprit naar Den Bosch is het gehele weekeinde gesloten, net als de afrit van de A50 vanuit de richting Nijmegen gesloten. Er zijn omleidingsroutes voor het verkeer.

Van maandag 8 september tot vrijdag 26 september zijn er werkzaamheden aan het zuidelijk deel van het Knooppunt Paalgraven. Dit veroorzaakt weinig hinder voor het verkeer.

Van vrijdag 26 september 19.00 uur tot maandag 29 september 06.00 uur wordt een tijdelijke weg aangelegd bvan de afrit A59 vanuit Den Bosch naar de kruising richting Eindhoven/Schaijk/Oss. Vanwege deze werkzaamheden is de afrit van de A59 vanuit Den Bosch afgesloten. ook de rotonde en de oprit naar de A50 richting Nijmegen zijn afgesloten, net als de Graafsebaan vanuit Heesch. Er zijn omleidingsroutes voor het verkeer.

Tot slot wordt van maandag 29 september tot en met donderdag 30 oktober gewerkt aan de aanleg van een gedeeltelijk dubbele afrit Oss-Oost van de A59 vanaf Den Bosch en aan de aanleg van een dubbelbaans rotonde. De oprit naar de A50 richting Nijmegen is deze week gesloten, ook de Graafsebaan vanuit Heesch is afgesloten. Er zijn omleidingsroutes voor het verkeer.

Beter Benutten

Het werk aan Knooppunt Paalgraven is een project van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Provincie Noord-Brabant en gemeente Oss. Het is onderdeel van het Rijksprogramma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien en het reiscomfort van de reiziger verbetert. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Kijk voor meer informatie op platform Beter Benutten. www.beterbenutten.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant