N36 Run: Unieke hardloopwedstrijd markeert opening verlengde N36 Ommen

op een bijzondere manier kennismaken met de nieuwe weg

Op zaterdag 26 juni 2010 organiseert Rijkswaterstaat een unieke hardloopwedstrijd voorafgaand aan de feestelijke opening van de verlengde N36: de N36 Run. Op de 9 kilometer lange rijksweg rijden een paar dagen later auto’s met 100 km/u over het asfalt, nu ligt het asfalt er nog leeg bij. Een mooie gelegenheid om belangstellenden op een bijzondere manier kennis te laten maken met de nieuwe weg.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met zaterdag 19 juni op de website www.inschrijven.nl Er zijn verschillende afstanden: 1 km en 2,5 km (jeugd), 5 km, 10 km en 10 Engelse miles (16,1 kilometer). Het aantal startbewijzen is beperkt, dus schrijf jezelf en/of jouw team snel in! Zowel teams als individuele lopers kunnen deelnemen aan de wedstrijden. Iedere deelnemer krijgt een herinneringsmedaille. Bovendien is er voor de beste drie lopers op elke afstand een prijs. Ook het team dat op de origineelste manier meedoet krijgt een prijs.

Geen hardloper?
Ben je geen hardloper, verken dan de weg met je eigen fiets of te voet. Na de hardloopwedstrijden is het nieuwe asfalt vanaf 12.30 uur tot 15.00 uur voor niet-hardlopers geopend. Op het terrein – nabij de kruising N34/N36 (rotonde Witte Paal) – is daarnaast van alles te beleven en wij voorzien u daar van informatie over het project.

Programma
Wanneer: zaterdag 26 juni 2010
Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur hardloopwedstrijden; ± 12.15 uur Finish en prijsuitreiking; 12.30 uur – 15.00 uur verkennen weg
Waar: start en finish rotonde Witte Paal
Parkeren: parallelbaan langs de N34, kom zoveel mogelijk met de fiets

Verlenging N36 Ommen
Het project Verlenging N36 Ommen nadert de afronding na een uitvoeringsperiode van ruim een jaar. Om de verkeersdrukte in de kern van Ommen terug te dringen, is de N36 vanaf de kruising N34/N36 doorgetrokken naar de N48 ter hoogte van Ommerkanaal Oost. Zo kan het verkeer uit de richting Hardenberg/Almelo op een snelle manier richting Zwolle en Hoogenveen, zonder daarbij door de kern van Ommen te gaan. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer en de leefbaarheid in Ommen.

Kijk voor meer informatie over het project op www.rijkswaterstaat.nl/N36

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland