A2/A67: Opening parallelrijbaan Leenderheide – High Tech Campus

Ingebruikname parallelrijbaan: nieuwe mijlpaal bereikt in de ombouw van de Randweg Eindhoven
Heropening toerit Waalre maandag 14 juli 2008

‘s-Hertogenbosch – Maandagochtend 14 juli 2008 om 05.30 uur heropent Rijkswaterstaat op de A2/A67 Randweg Eindhoven toerit 33 Waalre in de richting van ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Antwerpen. Op hetzelfde moment wordt ook de nieuwe parallelrijbaan tussen knooppunt Leenderheide en de High Tech Campus in gebruik genomen.In verband met de laatste werkzaamheden aan de parallelrijbanen wordt de afrit 33 Waalre vanuit Venlo/Maastricht afgesloten van vrijdag 11 juli 20.00 uur tot maandag 14 juli 05.30 uur.

Heropening toerit 33 Waalre

Toerit 33 Waalre richting ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Antwerpen is sinds 13 juni afgesloten voor alle verkeer. In de afgelopen weken is er een nieuwe toerit gebouwd, die aansluit op de parallelrijbaan van de nieuwe Randweg Eindhoven. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Rijkswaterstaat verwacht de toerit volgens planning op maandag 14 juli om 05.30 uur weer in gebruik nemen.

Op 1 augustus staat een volgende afsluiting gepland. Van 1 augustus tot 1 september sluit Rijkswaterstaat dan de afrit 33 Waalre vanuit ’s-Hertogenbosch/Tilburg/Antwerpen in verband met de aanleg van een geheel nieuwe afrit.

Toerit 33 Waalre blijft gesloten voor kerend vrachtverkeer

Met ingang van 14 juli geldt voor toerit 33 Waalre een verbod voor vrachtverkeer om onderaan de afrit te keren en de A2/A67 richting ‘-sHertogenbosch/Tilburg op te rijden. Vrachtverkeer uit de richting Antwerpen met bestemming richting ’s-Hertogenbosch/Tilburg dient via knooppunt Leenderheide te rijden (omleidingsroute 6).

Opening parallelrijbaan Leenderheide – High Tech Campus

Tegelijk met de heropening van de toerit Waalre, wordt de nieuwe parallelrijbaan tussen knooppunt Leenderheide en de aansluiting High Tech Campus in gebruik genomen. Hiermee wordt een nieuwe mijlpaal bereikt in de ombouw van de Randweg Eindhoven. Voor het eerst rijdt het verkeer tussen twee knooppunten helemaal over de nieuwe parallelrijbanen, namelijk tussen Leenderheide en De Hogt. De parallelrijbaan tussen de High Tech Campus en De Hogt is sinds eind mei in gebruik; het stuk tussen Leenderheide en de High Tech Campus komt er nu bij. De ‘slinger’ in de weg ter hoogte van de High Tech Campus verdwijnt daarmee.

Weekeindafsluiting afrit 33 Waalre

In verband met de laatste werkzaamheden voor de opening van de parallelrijbanen is het noodzakelijk de afrit 33 Waalre vanuit de richting Venlo/Maastricht af te sluiten van vrijdag 11 juli 20.00 uur tot maandag 14 juli 05.30 uur. Verkeer wordt omgeleid, volg omleidingsroute B.

De komende maanden worden op steeds meer trajecten parallelrijbanen in gebruik genomen. Naar verwachting rijdt het verkeer medio oktober op de gehele Randweg Eindhoven over de parallelrijbanen.

Vernieuwing Randweg Eindhoven

In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is de vinden op de website www.randwegeindhoven.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Noord-Brabant