Werkzaamheden voor tram 16

WERKZAAMHEDEN MELIS STOKELAAN-DEDEMSVAARTWEG VOOR TRAM 16

Den Haag – Op maandag 5 februari 2007 beginnen de werkzaamheden aan het kruispunt Melis Stokelaan-Dedemsvaartweg. Er worden tramsporen aangebracht voor het doortrekken van tram 16 en het kruispunt wordt opnieuw ingericht. In de eerste week vinden alleen voorbereidende werkzaamheden plaats. Daarna is het kruispunt ongeveer acht weken gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Tot slot is de kruising vier dagen volledig afgesloten voor het verkeer. Tijdens alle werkzaamheden zijn er loop- en fietsroutes over en rondom de kruising aangegeven, zodat fietsers en voetgangers kunnen oversteken. Ook tram 9 blijft gewoon rijden. De werkzaamheden zijn vrijdag 13 april 2007 klaar.

Gedeeltelijke afsluiting
Van dinsdag 13 februari tot en met vrijdag 6 april is een deel van de kruising Melis Stokelaan-Dedemsvaartweg afgesloten. De Melis Stokelaan is afgesloten voor het verkeer ter hoogte van de kruising met de Dedemsvaartweg, zowel richting het centrum als richting het Westland. Het autoverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Vrederustlaan, Erasmusweg en de Leyweg. Ook voor doorgaand verkeer dat vanaf de Erasmusweg over de Dedemsvaartweg richting de Hengelolaan wil, is de kruising met de Melis Stokelaan afgesloten. Automobilisten moeten omrijden via de Erasmusweg, Vrederustlaan en de Hengelolaan.

Een deel van de werkzaamheden aan het spoor kunnen niet overdag worden uitgevoerd en moeten daarom s nachts worden gedaan. Eind februari en begin maart wordt in zes nachten onder andere beton gestort en gelast.

Afsluiting hele kruising
Van dinsdag 10 april tot en met vrijdag 13 april is de hele kruising Melis Stokelaan-Dedemsvaartweg volledig afgesloten voor het verkeer. Dit kruispunt krijgt dan een nieuwe laag asfalt. In deze week wordt ook een aantal nachten aan de bovenleiding gewerkt. Tijdens het asfalteren wordt het doorgaande verkeer over de Melis Stokelaan omgeleid via de Vrederustlaan, Erasmusweg en de Leyweg en het verkeer over de Dedemsvaartweg moet via de Erasmusweg, Vrederustlaan en de Hengelolaan rijden.

Meer informatie
Tramlijn 16 verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tramlijn 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag