Heijmans legt deel A73 aan

‘s-Hertogenbosch – Heijmans Infra legt bij Venlo een nieuwe snelweg aan en in Leidschenveen realiseert Heijmans Bouw een nieuw woonzorgcomplex. De uitvoering van beide projecten start begin 2007. De opdrachten hebben een totale waarde van circa € 45 miljoen.

Aanleg deel A73-Zuid
Heijmans Infra heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen voor de aanleg van de A73-Zuid – wegvak C. Het gaat om de aanleg en reconstructie van 4,5 kilometer snelweg in de gemeente Venlo. De aanneemsom van het project bedraagt circa €22 miljoen.

De grondwerkzaamheden beginnen in januari 2007 en naar verwachting wordt het project eind 2007 afgerond.

Het 4,5 kilometer lange wegvak C maakt onderdeel uit van de in totaal 42 kilometer snelweg die wordt aangelegd tussen Venlo en Echt. Heijmans verwierf al eerder opdracht voor de realisatie van andere delen van het tracé. In totaal legt Heijmans 21 kilometer aan van deze nieuwe snelweg.

Bij het project zijn diverse onderdelen van Heijmans Infra betrokken. De activiteiten bestaan uit het ontwerpen en realiseren van de wegen, drie kunstwerken, geluidsschermen, geleiderail, markeringen en verkeersmaatregelen en de engineering en uitvoering van de technische installaties. Daarnaast reconstrueert Heijmans het onderliggende wegennet en worden er ecoduikers en kleinwildtunnels aangelegd.

Bouw woonzorgcomplex in Leidschenveen
Woningcorporatie WoonInvest uit Leidschendam-Voorburg en de Bouwcombinatie Leidschenhoof v.o.f. (Heijmans Bouw Leiderdorp en Trebbe Bouw West, 50%-50%) hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van een woonzorgcomplex in Leidschenveen. De aanneemsom bedraagt circa €45 miljoen. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2007 en het project zal naar verwachting worden opgeleverd medio 2009.

Het project biedt ruimte aan 64 verpleeghuisplaatsen en aan 110 zorgappartementen. Op de begane grond komen o.a. dagbehandelingsruimtes, een restaurant, kantoren en een zorgplaza van circa 3.500 m2 met alle benodigde voorzieningen. Naast dit woonzorgcomplex worden drie woontorens gerealiseerd met 65 huurappartementen, 2 studio’s en 50 koopappartementen. Ook hier wordt de begane grondlaag benut voor voorzieningen op het gebied van welzijn en (medische) dienstverlening. Bij het woonzorgcomplex komen circa 400 bovengrondse parkeerplaatsen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV