BAM PPP preferred bidder voor tolweg in Ierland

Bunnik – Celtic Roads Group, een joint venture van BAM PPP, Dragados en NTR plc, is door National Roads Authority verkozen tot ‘preferred bidder’ voor de aanleg van de N25 Waterford Bypass in het zuiden van Ierland. Dit pps-contract omvat de aanleg van 23 kilometer tolweg, de bouw van 23 bruggen (inclusief een 475 meter lange brug over de Suir) en de reconstructie van verbindingswegen met een lengte van 15 kilometer. Met de bouwwerkzaamheden is een bedrag gemoeid van circa 280 miljoen euro.

De bouwactiviteiten zullen naar verwachting medio 2006 van start gaan, na afronding van de laatste contractonderhandelingen (‘financial close’). De randweg zal in 2009 in gebruik worden genomen. Het contract omvat ontwerp en bouw, alsmede exploitatie gedurende een periode van dertig jaar.

BAM PPP participeert voor een derde in Celtic Roads Group. De feitelijke uitvoering is in handen van een combinatie, waarin de Ierse werkmaatschappij Ascon voor vijftig procent deelneemt.

De joint venture Celtic Roads Group voltooide in september 2005, vijf maanden eerder dan gepland, de Dundalk Western Bypass in de snelweg M1 ten noorden van Dublin. Dit was de eerste weg in Ierland, die als pps-project tot stand is gekomen. Het pps-contract (met een bouwwaarde van 120 miljoen euro) omvat financiering, ontwerp, bouw en onderhoud van een elf kilometer lang wegvak, tolinning, alsmede het onderhoud van een eerder aangelegde snelweg over een lengte 42 kilometer, voor een periode van dertig jaar.

Voor de jaarwisseling heeft BAM PPP tevens ‘financial close’ bereikt voor het Bromsgrove scholenproject, dat een waarde vertegenwoordigt van ruim 95 miljoen euro (GBP 64 miljoen). Het betreft een dertigjarig concessiecontract voor BAM PPP met Worchestershire County Council voor de herlocatie van zeven scholen in vijf nieuwe schoolgebouwen in Bromsgrove, gelegen ten zuiden van Birmingham. Het is het zevende scholenproject in de portfolio van BAM PPP. Het merendeel van de scholen is operationeel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv