Asfalteringswerkzaamheden A50 Uden – Oss

‘s-Hertogenbosch – Vanaf maandag 29 augustus 2005 gaat verkeer op de huidige N50 tussen Uden en Oss over de andere rijbaan rijden. a.s. Door het verkeer op de andere rijbaan te laten rijden, kan op de huidige betonnen baan asfalt aangebracht worden. Hiermee komt de voltooiing van de aanleg van de A50 ter hoogte van Nistelrode in zicht. In verband met deze werkzaamheden sluit Rijkswaterstaat de toerit vanuit Nistelrode richting Oss/Nijmegen en de afrit naar Nistelrode voor verkeer komende uit de richting Eindhoven op de A50 ter hoogte van Nistelrode gedurende maximaal 5 weken af. In deze periode wordt de bestaande betonnen rijbaan voorzien van asfalt. Naar verwachting wordt de A50 ter hoogte van Nistelrode in oktober van dit jaar in zijn geheel opengesteld voor verkeer.

De omleidingsroutes voor verkeer dat naar Nistelrode wil of vanuit Nistelrode naar Oss/Nijmegen wil worden ter plaatse met borden aangegeven. Het doorgaande verkeer op de rijksweg (nu nog N50) zal geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. De toerit vanuit Nistelrode richting Eindhoven en de afrit Nistelrode voor verkeer komende uit de richting Oss/Nijmegen blijven geopend.

Vanaf maandag 29 augustus gaat het verkeer over de westelijke rijbaan voor Uden richting Oss rijden, zodat de oostbaan vrij is van verkeer. De afgelopen tijd heeft verkeer op deze baan gereden zodat de westelijke baan aangelegd kon worden. Nu de oostelijk baan vrij is van verkeer, wordt de rijbaan gereinigd om het vuil (olie/rubber e.d.) te verwijderen. Daarna wordt ook op deze betonen baan asfalt aangebracht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Noord-Brabant