Zuidoostpas tegen files tijdens onderhoud A9

Den Haag – Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met Verkeer.advies de zogenoemde Zuidoostpas ontwikkeld. De pas geeft forenzen die werken in Amsterdam Zuidoost/Amstel Business Park of Diemen Zuid de gelegenheid om tijdens werkzaamheden die vanaf mei 2005 worden uitgevoerd aan de A9 met trein en bus op hun werk te komen. Op deze manier kunnen zij de verwachte extra lange files te mijden.

De Zuidoostpas is tot stand gekomen met medewerking van het bedrijfsleven in Amsterdam Zuidoost en de vervoerders NS, Connexxion en GVB en wordt verstrekt door de Stichting Amsterdam Zuidoost Bereikbaar. De pas is alleen geldig tussen eind mei 2005 en september 2005, de periode dat er onderhoudswerkzaamheden op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen worden verricht. In deze maanden wordt het asfalt op de Gaasperdammerweg vervangen. Ook wordt onder andere de verlichting en de vangrail vernieuwd. Daarnaast worden bruggen en viaducten onder handen genomen. Tegelijk met het groot onderhoud Gaasperdammerweg wordt het knooppunt Diemen aangepast.

Op de A9 zal tijdens de werkzaamheden altijd een rijstrook per rijrichting voor het verkeer beschikbaar zijn, alleen niet tijdens een aantal weekeinden waarin wegafzettingen worden geplaatst. De op- en afritten worden afgesloten met uitzondering van de afrit S111 (Bullewijk) naar het AMC vanaf de A2. De verbindingswegen Amsterdam-Gaasperdammerweg bij het knooppunt Diemen zijn in beide richtingen permanent afgesloten. De knooppunten Holendrecht en Diemen zijn een aantal weekenden dicht.

Weggebruikers die niet in Amsterdam Zuidoost werken, wordt aangeraden alternatief vervoer te nemen of een andere route te kiezen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat