Onderhoud A27 knooppunt St-Annabosch en Breda-Nrd

‘s-Hertogenbosch – In het weekend van 19 tot 22 november 2004 wordt de A27 tussen knooppunt St-Annabosch en Breda-Noord (aansluiting nummer 16) gedeeltelijk van een nieuwe verhardingslaag voorzien. Tussen vrijdagavond 21.00 uur en maandagochtend 06.00 uur is de rijbaan tussen knooppunt St-Annabosch en Breda-Noord afgesloten voor alle verkeer. De A27 vanuit Utrecht richting Breda is wel gewoon open. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers over de verkeerssituatie en de omleidingsroutes. Er is ook een gratis informatienummer: 0800-8002.

Ter hoogte van knooppunt St-Annabosch bevindt zich een zogenaamde Blackspot. Dit wil zeggen dat er in het verleden op deze locatie een aantal ongevallen heeft plaatsgevonden. Als resultaat wordt het knooppunt opnieuw ingericht, wat de veiligheid ten goede gaat komen.
Rijkswaterstaat gaat de werkzaamheden, het vervangen van het asfalt van de verbindingslussen en het aanbrengen van nieuwe markering, in één weekend uitvoeren. In het verlengde van knooppunt St-Annabosch richting Breda liggen een aantal wegvakken die aan onderhoud toe zijn. Besloten is om deze werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren. Dit wil zeggen dat de werkzaamheden plaatsvinden tussen knooppunt St-Annabosch en aansluiting nummer 16 (Breda-Noord).

Duidelijk herkenbare omleidingsroutes zorgen zoor een vlotte verkeersdoorstroming. Weggebruikers worden hiervan op de hoogte gesteld via aankondigingsborden en advertenties en berichtgeving in de lokale en regionale media. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, worden de werkzaamheden in het weekend zowel ’s-nachts als overdag uitgevoerd.

Rijkswaterstaat probeert zoveel mogelijk werkzaamheden in het weekend uit te combineren om de overlast voor de burger zo klein mogelijk te houden.
Het heeft de voorkeur om op voor het verkeer afgesloten weggedeelten te werken. Dit is veilig voor zowel weggebruiker als wegwerker. Bovendien is er dan de mogelijkheid om snel asfalt van een hoge kwaliteit aan te brengen.

Het aanbrengen van asfalt en voegovergangen is in hoge mate weersafhankelijk. Vooral neerslag heeft een nadelige invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Na het daadwerkelijk asfalteren moeten asfaltconstructies, afhankelijk van dikte, een tot meerdere uren afkoelen voordat ze weer berijdbaar zijn voor het verkeer.
Tijdens deze uren vindt het afwalsen plaats. Verder zijn er geen werkzaamheden waar te nemen. In geval van minder goede weersomstandigheden wordt vrijdagmiddag besloten of de werkzaamheden doorgang kunnen vinden.

Werkzaamheden knooppunt Galder
Opgemerkt dient te worden dat er in het weekend van 12 t/m 15 november 2004 en het weekend van 19 t/m 22 november ook werkzaamheden zijn op de A16 ter hoogte van knooppunt Galder. Hier is de verbindingslus van Rotterdam naar Tilburg afgesloten wegens het vervangen van het asfalt en de voegovergangen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Rijkswaterstaat, Directie Noord-Brabant