herstel werkzaamheden sluiv IV haghorst

Schade aan Sluis IV Haghorst is groter dan verwacht

Herstelwerkzaamheden bij de sluis. Rijkswaterstaat

De stremming en reparatie van de Sluis IV in Haghorst gaan naar verwachting tot eind februari duren, maakt Rijkswaterstaat op woensdag bekend. “Na het uithijsen van de schuif bleek de schade groter dan verwacht. Het repareren en terugplaatsen duren daarom langer.” 

De sluis is sinds november van vorig jaar gestremd. Toen werden tijdens onderhoudswerkzaamheden problemen geconstateerd met de schuif in het spuikanaal. Om de schuif veilig te kunnen verwijderen en repareren is in het spuikanaal een tijdelijke damwand aangebracht. Bij het verwijderen bleek de schade groter dan verwacht, zegt Rijkswaterstaat op woensdag op haar website.

Wat de schade precies inhoudt, wordt in het bericht niet verduidelijkt. Wel laat de beheerder weten dat de reparatie naar verwachting tot eind februari zal duren. De scheepvaart is in de tussentijd gestremd. Omdat het spuikanaal momenteel droogstaat worden er ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de constructie waarin de schuif beweegt en de brug over het spuikanaal, meldt Rijkswaterstaat tot slot.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.