duinafgraving den haag duinen graafwerk
Duinafgraving

Waterschap treedt op tegen illegaal graafwerk van gemeente Den Haag

Het waterschap ontdekte de duinafgraving tijdens een inspectie vanuit de lucht. Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft vorige week een duinafgraving bij een strandtent ontdekt en stilgelegd omdat de werkzaamheden illegaal zouden zijn. Nu bevestigt het waterschap dat de afgraving werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Die heeft zich niet gehouden aan een meldplicht voor werkzaamheden in de duinen, vertelt een woordvoerder van het waterschap tegenover Infrasite.

Op woensdag 31 mei stuitte het Hoogheemraadschap van Delfland tijdens een inspectieronde op een graafmachine in de duinen. Naar eigen zeggen was het waterschap op dat moment niet ingelicht over de werkzaamheden, dus legden handhavers de afgraving stil. “Zonder de juiste maatregelen en vergunningen kunnen de duinen door graafwerkzaamheden verzwakken”, zei het waterschap in een online update.

Een verbaasde strandtenteigenaar vertelde tegenover Omroep West dat de afgraving werd uitgevoerd om een rioolbuis te repareren. De gemeente Den Haag had de opdracht gegeven, zei de strandtenteigenaar, dus het ingrijpen van het waterschap kwam als een verrassing. “Waarschijnlijk is er iets misgegaan in de communicatie tussen de gemeente en het Hoogheemraadschap.” Dat vermoeden klopt, bevestigt een woordvoerder van het waterschap vandaag tegenover Infrasite.

“De gemeente moet dit soort werkzaamheden melden bij het Hoogheemraadschap van Delfland, maar die meldplicht is niet nageleefd”, zegt de woordvoerder, die aangeeft dat het niet aan de strandtenteigenaar of aannemer lag. De afgraving mag pas worden hervat als de gemeente alle informatie heeft aangeleverd bij het waterschap. Dat is op het moment van schrijven nog niet het geval, zegt de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Waterschap treedt op tegen illegaal graafwerk van gemeente Den Haag | Infrasite
duinafgraving den haag duinen graafwerk
Duinafgraving

Waterschap treedt op tegen illegaal graafwerk van gemeente Den Haag

Het waterschap ontdekte de duinafgraving tijdens een inspectie vanuit de lucht. Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft vorige week een duinafgraving bij een strandtent ontdekt en stilgelegd omdat de werkzaamheden illegaal zouden zijn. Nu bevestigt het waterschap dat de afgraving werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag. Die heeft zich niet gehouden aan een meldplicht voor werkzaamheden in de duinen, vertelt een woordvoerder van het waterschap tegenover Infrasite.

Op woensdag 31 mei stuitte het Hoogheemraadschap van Delfland tijdens een inspectieronde op een graafmachine in de duinen. Naar eigen zeggen was het waterschap op dat moment niet ingelicht over de werkzaamheden, dus legden handhavers de afgraving stil. “Zonder de juiste maatregelen en vergunningen kunnen de duinen door graafwerkzaamheden verzwakken”, zei het waterschap in een online update.

Een verbaasde strandtenteigenaar vertelde tegenover Omroep West dat de afgraving werd uitgevoerd om een rioolbuis te repareren. De gemeente Den Haag had de opdracht gegeven, zei de strandtenteigenaar, dus het ingrijpen van het waterschap kwam als een verrassing. “Waarschijnlijk is er iets misgegaan in de communicatie tussen de gemeente en het Hoogheemraadschap.” Dat vermoeden klopt, bevestigt een woordvoerder van het waterschap vandaag tegenover Infrasite.

“De gemeente moet dit soort werkzaamheden melden bij het Hoogheemraadschap van Delfland, maar die meldplicht is niet nageleefd”, zegt de woordvoerder, die aangeeft dat het niet aan de strandtenteigenaar of aannemer lag. De afgraving mag pas worden hervat als de gemeente alle informatie heeft aangeleverd bij het waterschap. Dat is op het moment van schrijven nog niet het geval, zegt de woordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.