Waaiersluiscomplex. Foto: HWBP

Verbetering monumentale Waaiersluis gegund aan Kadiks

Foto: nieuwsbericht HWBP

De verbetering van de Waaiersluis bij Gouda is door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) gegund aan Kadiks Automatisering. Dit bedrijf doet voor het aanpakken van het monumentale complex een beroep op onderaannemers Hofmeijer MP en Aannemingsmaatschappij VOBI.

Het gegunde werk is nodig om de oude sluis veilig te houden, en het onderhoud ervan op orde. De laatste renovatie stamt uit 1984 en de waaierdeuren en remmingswerken zijn enkele jaren geleden vernieuwd. HDSR legt uit wat er tussen september van dit jaar en 31 januari 2022 in het kader van het hoogwaterbeschermingsprogramma zal worden gedaan om de Waaiersluis weer up to date te krijgen.

“Het gaat nu met name om het vernieuwen en renoveren van werktuigbouwkundige en besturingstechnische componenten. Daarnaast worden de kolkwanden, sluishoofden en vleugelwanden hersteld en het straatwerk, leuningwerk en meubilair onder handen genomen. De voetgangersbrug wordt gemechaniseerd en er worden op het complex nieuwe hekwerken en informatieborden geplaatst. Met de werkzaamheden heeft HDSR ook de kans om de doorgang voor vissen te verbeteren.”

Tijdelijke brug

Kadiks verwacht begin september met de werkzaamheden op locatie te starten, legt HDSR uit. “Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van het terrein afgesloten met hekken om de veiligheid van werknemers en passanten te kunnen garanderen. Het oversteken van de sluiskolk blijft mogelijk; de bestaande loopbrug wordt vervangen door een tijdelijke brug. Voor werkzaamheden onder de waterlijn wordt de sluiskolk tijdelijk drooggezet.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Verbetering monumentale Waaiersluis gegund aan Kadiks | Infrasite
Waaiersluiscomplex. Foto: HWBP

Verbetering monumentale Waaiersluis gegund aan Kadiks

Foto: nieuwsbericht HWBP

De verbetering van de Waaiersluis bij Gouda is door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) gegund aan Kadiks Automatisering. Dit bedrijf doet voor het aanpakken van het monumentale complex een beroep op onderaannemers Hofmeijer MP en Aannemingsmaatschappij VOBI.

Het gegunde werk is nodig om de oude sluis veilig te houden, en het onderhoud ervan op orde. De laatste renovatie stamt uit 1984 en de waaierdeuren en remmingswerken zijn enkele jaren geleden vernieuwd. HDSR legt uit wat er tussen september van dit jaar en 31 januari 2022 in het kader van het hoogwaterbeschermingsprogramma zal worden gedaan om de Waaiersluis weer up to date te krijgen.

“Het gaat nu met name om het vernieuwen en renoveren van werktuigbouwkundige en besturingstechnische componenten. Daarnaast worden de kolkwanden, sluishoofden en vleugelwanden hersteld en het straatwerk, leuningwerk en meubilair onder handen genomen. De voetgangersbrug wordt gemechaniseerd en er worden op het complex nieuwe hekwerken en informatieborden geplaatst. Met de werkzaamheden heeft HDSR ook de kans om de doorgang voor vissen te verbeteren.”

Tijdelijke brug

Kadiks verwacht begin september met de werkzaamheden op locatie te starten, legt HDSR uit. “Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van het terrein afgesloten met hekken om de veiligheid van werknemers en passanten te kunnen garanderen. Het oversteken van de sluiskolk blijft mogelijk; de bestaande loopbrug wordt vervangen door een tijdelijke brug. Voor werkzaamheden onder de waterlijn wordt de sluiskolk tijdelijk drooggezet.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam