Sluis Heel. Foto: Rijkswaterstaat

Sluis Heel onder handen genomen

Sluis Heel wordt van mei tot en met december van dit jaar onderhouden. Rijkswaterstaat pakt de nivelleersystemen van het object aan, een klus die eens in de vijftien jaar moet gebeuren.

Voor deze waterwerken in Limburg is het moment van nieuw onderhoud dus aangebroken. Als de nivelleersystemen niet goed werken, komt namelijk ook het functioneren van de sluis als geheel in het gedrang. De schuiven waarmee het water in en uit de sluis wordt gelaten, worden in fases onder handen genomen.

Sluis enkele dagen gestremd

Iedere schuif regelt de toegang tot één put. Om de doorstroom te waarborgen, wordt telkens aan één put tegelijk gewerkt. Die moet worden drooggezet om erin te kunnen werken. Als dat gebeurt, is de sluis enkele dagen gestremd.

Na het droogzetten is de sluis beschikbaar, maar dient de scheepvaart wel rekening te houden met langere schuttijden. Omwonenden zullen weinig merken van de werkzaamheden, die in principe alleen op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur worden verricht.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.