Hugo Gastkemper vertrekt in 2022 als directeur van RIONED

Hugo Gastkemper. Foto: RIONED
Foto: persbericht RIONED

Hugo Gastkemper treedt per 1 februari 2022 terug als directeur van Stichting RIONED, de Nederlandse koepel voor stedelijk waterbeheer. Gastkemper ging in 1999 aan de slag bij deze organisatie, met als doel riolering én de stichting beter op de kaart te zetten. Tijdens de RIONEDdag op 27 januari 2022 zal hij officieel afscheid nemen.

In de jaren dat Hugo Gastkemper bij de organisatie werkt, is riolering volgens hem stedelijk waterbeheer geworden. “Fysiek zichtbaar door waterberging en infiltratievoorzieningen en maatschappelijk ervaren als onmisbaar voor droge voeten, gezondheid en een fijne leefomgeving. Ik ben trots dat ik, samen met de zeer betrokken collega’s van Stichting RIONED, hieraan concreet invulling heb gegeven, onder meer door de website en brochures voor het publiek en de visie ‘Klimaatverandering, hevige buien en riolering’.”

Hij stelt verder dat Stichting RIONED zich heeft ontwikkeld tot dé standaardisatie-organisatie voor het vakgebied. Dat is onder meer tot uiting gekomen in de Kennisbank Stedelijk Water, het Gegevenswoordenboek Stedelijk en de Branchestandaard Gemeentelijke Watertaken.

Vrijwel alle gemeenten ‘lid’

Gastkemper is blij met de steun van en de erkenning voor het werk van Stichting RIONED de organisatie. “Bijzonder is dat vrijwel alle gemeenten ‘lid’ zijn van Stichting RIONED, naast alle waterschappen en de toonaangevende bedrijven. Het stedelijk waterbeheer is een echte community, met een grote betrokkenheid bij het vak en voor elkaar. Dat is een grote kracht en heeft mij al die jaren gemotiveerd.”

Zijn afscheid laat dus nog wel even op zich wachten en zal officieel vorm krijgen tijdens de RIONEDdag op 27 januari volgend jaar. Daar kan de opvolger van Gastkemper het stokje dan ook overnemen. “Ik kan het me permitteren om voor mijn pensioendatum te stoppen en zie uit naar een nieuwe levensfase”, aldus Gastkemper.

Betrokken en vaardig

Joost van Oostrum, voorzitter bestuur Stichting RIONED, spreekt alvast wat mooie woorden over de directeur van de organisatie. “Hugo Gastkemper heeft met zijn grote betrokkenheid, vaardigheden en netwerk gezicht gegeven aan het vakgebied. Hij heeft Stichting RIONED gemaakt tot de gerenommeerde én gewaardeerde organisatie die we nu zijn. Hugo is overigens dit hele jaar gewoon voluit directeur, dus verdere dankwoorden komen later.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Hugo Gastkemper vertrekt in 2022 als directeur van RIONED | Infrasite

Hugo Gastkemper vertrekt in 2022 als directeur van RIONED

Hugo Gastkemper. Foto: RIONED
Foto: persbericht RIONED

Hugo Gastkemper treedt per 1 februari 2022 terug als directeur van Stichting RIONED, de Nederlandse koepel voor stedelijk waterbeheer. Gastkemper ging in 1999 aan de slag bij deze organisatie, met als doel riolering én de stichting beter op de kaart te zetten. Tijdens de RIONEDdag op 27 januari 2022 zal hij officieel afscheid nemen.

In de jaren dat Hugo Gastkemper bij de organisatie werkt, is riolering volgens hem stedelijk waterbeheer geworden. “Fysiek zichtbaar door waterberging en infiltratievoorzieningen en maatschappelijk ervaren als onmisbaar voor droge voeten, gezondheid en een fijne leefomgeving. Ik ben trots dat ik, samen met de zeer betrokken collega’s van Stichting RIONED, hieraan concreet invulling heb gegeven, onder meer door de website en brochures voor het publiek en de visie ‘Klimaatverandering, hevige buien en riolering’.”

Hij stelt verder dat Stichting RIONED zich heeft ontwikkeld tot dé standaardisatie-organisatie voor het vakgebied. Dat is onder meer tot uiting gekomen in de Kennisbank Stedelijk Water, het Gegevenswoordenboek Stedelijk en de Branchestandaard Gemeentelijke Watertaken.

Vrijwel alle gemeenten ‘lid’

Gastkemper is blij met de steun van en de erkenning voor het werk van Stichting RIONED de organisatie. “Bijzonder is dat vrijwel alle gemeenten ‘lid’ zijn van Stichting RIONED, naast alle waterschappen en de toonaangevende bedrijven. Het stedelijk waterbeheer is een echte community, met een grote betrokkenheid bij het vak en voor elkaar. Dat is een grote kracht en heeft mij al die jaren gemotiveerd.”

Zijn afscheid laat dus nog wel even op zich wachten en zal officieel vorm krijgen tijdens de RIONEDdag op 27 januari volgend jaar. Daar kan de opvolger van Gastkemper het stokje dan ook overnemen. “Ik kan het me permitteren om voor mijn pensioendatum te stoppen en zie uit naar een nieuwe levensfase”, aldus Gastkemper.

Betrokken en vaardig

Joost van Oostrum, voorzitter bestuur Stichting RIONED, spreekt alvast wat mooie woorden over de directeur van de organisatie. “Hugo Gastkemper heeft met zijn grote betrokkenheid, vaardigheden en netwerk gezicht gegeven aan het vakgebied. Hij heeft Stichting RIONED gemaakt tot de gerenommeerde én gewaardeerde organisatie die we nu zijn. Hugo is overigens dit hele jaar gewoon voluit directeur, dus verdere dankwoorden komen later.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam