Intermodal 2007 in trek bij internationale containerindustrie

In Amsterdam zal van 4 tot en met 6 december Intermodal 2007 plaatsvinden. Dit grote internationale evenement is de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de intermodale en containerindustrie.

De beurs zal naar verwachting 2500 bezoekers en conferentie-deelnemers aantrekken. Haven Amsterdam is hoofdsponsor van het evenement, dat in de Amsterdamse RAI zal plaatsvinden.

Intermodal is een congres en beurs tegelijk. Het congres is een twee dagen durend evenement voor senior professionals uit de intermodale en containerindustrie. Onderwerpen van dit congres zijn: multimodaliteit, achterlandverbindingen, milieu, managen lege containers naar China, ultra large container carriers, containertechnologie, informatietechnologie en meer.

Het beursgedeelte van Intermodal 2007 trekt een brede range exposanten aan uit alle richtingen van de containersector, zoals fabrikanten, shipping lines, container component producenten, container lessors en logistieke dienstverleners. Dit naast de havens en terminals die zich er presenteren.

Er is gekozen voor Amsterdam omdat de haven van Amsterdam een van de snelst groeiende en congestievrije containerhavens in Europa is die economisch en logistiek gezien een unieke ligging heeft.

Steeds meer wordt de hubfunctie van de haven van Amsterdam en Schiphol, die dichtbij elkaar gelegen zijn, en de combinatie daarmee met de metropool Amsterdam gezien als reden voor bedrijven om zich hier te vestigen.

Op 4 december 2007 zal de algemeen directeur van Haven Amsterdam, Hans Gerson, de beurs en conferentie officieel openen (hal 8 van de RAI, omstreeks 09,25 uur).

Verwacht wordt dat het evenement succesvol zal zijn gezien het aantal aanmeldingen dat boven verwachting is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam