Zeehavens Amsterdam lanceren website havenvastgoed

Amsterdam – Om het beschikbare vastgoed in de Zeehavens Amsterdam nationaal en internationaal beter te promoten is de nieuwe website www.amsterdamports-realestate.com gelanceerd. Het initiatief is afkomstig van havenbedrijven en bedrijfsmakelaars.

“Amsterdamports-realestate.com is een vastgoed zoekmachine bestemd voor haven-, industrieel-, en logistiek vastgoed. Het aanbod komt uit de havengebieden van IJmuiden, Beverwijk, Zaandam en Amsterdam, gezamenlijk de Zeehavens Amsterdam”, legt George Keet uit, directeur van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaalgebied (RON NV). RON N.V. is initiatiefnemer samen met het Projectbureau Masterplan Noordzeekanaalgebied, Haven Amsterdam en Zeehaven IJmuiden N.V. “De website is ook te benaderen via www.apre.nl

Eduard de Visser, Hoofd Afdeling Vastgoed van Haven Amsterdam: “Met dit initiatief wordt tegemoet gekomen aan een behoefte uit de markt om het beschikbare vastgoed nog beter toegankelijk te maken. Naast de grote multinationals kunnen nu ook de kleinere bedrijven nog beter de weg vinden naar geschikte bedrijfshuisvesting in de Zeehavens Amsterdam.”

“Zeehavens Amsterdam krijgt voor haar vastgoed een herkenbaar commercieel internetplatform. In omvang zijn we de vierde haven van Noord-West Europa. Onze markt wordt voor de nationale en internationale zoeker nu veel transparanter. En beter vindbaar, want er is een jaarlijks marketingbudget om de website hoog bij de resultaten van internetzoekmachines te krijgen”.

De Zeehavens Amsterdam en de bedrijfsmakelaars verwachten dat door de website een match van vraag en aanbod sneller mogelijk wordt. De (vastgoed-)markt kan hierdoor beter functioneren. Daarnaast profiteren de bedrijfsmakelaars en havenbedrijven van de gezamenlijke marketinginspanning.

De deelnemende bedrijfsmakelaars zijn Blaauwhof Makelaars, Boer Hartog Hooft Bedrijfsmakelaars, DTZ Zadelhoff, Gerard Wijma Bedrijfsmakelaars, Greenport Development Company Janus Makelaardij, Jones Lang LaSalle, Kuijs Reinder Kakes en Prismaat Makelaars.

De website is ontwikkeld in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam, dat haar expertise heeft aangeboden voor de totstandkoming van www.amsterdamports-realestate.com. Een vergelijkbare website bestaat al enige jaren in de Rotterdamse havenregio.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam