Venlo voor derde keer logistieke hotspot 1

Het vakblad Logistiek heeft Venlo voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot logistieke hotspot nummer één.

Wethouder Mark Verheijen (Financiën & Economische Zaken) reageert opgetogen. “De logistieke sector was al verankerd in de regio Venlo en de band wordt alleen maar hechter.”

Verheijen is niet verbaasd dat de voorsprong van Venlo wel kleiner is dan vorig jaar, doordat de beschikbaarheid van grond en panden behoorlijk afneemt. “Juist omdat we een logistieke hotspot zijn, is er veel vraag naar bedrijfsterreinen en –panden. We kunnen de vraag maar amper bijbenen.” Gelukkig verkocht Venlo vorige week de eerste 22 hectare op het nieuwe bedrijventerrein Venlo Trade Port Noord, onder meer voor DSV (het vroegere Frans Maas).

De positieve punten die Logistiek signaleert in Venlo blijven vooropstaan, verzekert de wethouder. “De bereikbaarheid van Venlo wordt eind dit jaar ingrijpend verbeterd door het gereedkomen van de snelweg A73-Zuid en er is nu ook een Kamermeerderheid voor de aanleg van de A74, die de A73 met Duitsland verbindt. De infrastructuur wordt momenteel nog verder uitgebreid met een barge terminal.”

Verheijen memoreert ook de lof voor de coöperatieve opstelling van de gemeente. ”Bij alle kritiek op te veel regels en bureaucratie ben ik blij dat onze dienstverlening aan het logistieke bedrijfsleven zo wordt gewaardeerd. We maken als gemeente Venlo echt werk van goede dienstverlening en minder bureaucratie.”

Toch ziet de Venlose wethouder ook bedreigingen. “De bereikbaarheid van Venlo per spoor blijft een zorgpunt. Met een aantal anderen hebben we nu Railport Venlo opgericht om ook dat te verbeteren.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Venlo