Grontmij neemt het Britse Trett Consulting over

De Bilt – Grontmij heeft op 2 april 2008 de volledige overname aangekondigd van het Britse Trett Consulting, één van de marktleiders op het gebied contract-, project- en claimmanagement. Met deze overname versterkt Grontmij haar kernactiviteiten met specifieke kennis op het gebied van hoogwaardig contract-, project en claimmanagement in met name haar marktsectoren Energie, Bouw en Industrie.

Trett Consulting behaalde in het jaar 2007 een omzet van circa GBP 16 miljoen. Verwacht wordt dat het netto resultaat van Trett Consulting met EUR 0,08 zal bijdragen aan de winst per aandeel in 2008. De operationele marge ligt boven die van de Grontmij-groep.

Grontmij betaalt per direct GBP 9,5 miljoen voor Trett met een prestatie gerelateerde earn out voor de komende twee jaar.

Bij Trett Consulting zijn zo’n 120 professionals actief, het hoofdkantoor zetelt in Londen. Trett heeft 18 vestigingen, alle bij of in de buurt van concentraties van bedrijven op energiegebied in Europa, het Midden Oosten, Azië en Amerika.

Trett bedient uiteenlopende private klantengroepen gerelateerd aan onder meer de energie-, offshore- en petrochemiesector. Trett Consulting blijft onder de eigen merknaam opereren.

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor ontwerp, advisering, management, engineering en contracting van projecten in milieu, water, energie, bouw, industrie en infrastructuur. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv