HILVERSUM

Nieuwe spoortunnel ook voor reeën, dassen en schapen

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor bij de Maartensdijksweg in Hilversum is er niet alleen voor fietsers en voetgangers. De tunnel, die donderdag officieel in gebruik werd genomen, biedt ook ruiters en vee een veilige doorgang onder het spoor in deze bosrijke omgeving.

En behalve de genoemde gebruikers is er nog een doelgroep. Door de aanleg van een speciale geleiding kunnen diersoorten zoals reeën, dassen en kleinere zoogdieren ook gebruikmaken van de tunnel. Daarmee verbindt de tunnel de natuurgebieden aan beide zijden van het spoor met elkaar. Het gaat dus ook nog eens om een natuurtunnel.

Gesloten

De tunnel vervangt een onbeveiligde overweg aan de Maartensdijkse weg die in het kader van het programma Niet Actief Beveiligde Overwegen in maart werd gesloten. De nieuwe onderdoorgang werd donderdag officieel in gebruik genomen door wethouder Bart Heller van gemeente Hilversum, Harro Homan, regiodirecteur van ProRail en Alfred Siemes, directeur Verwerving van BAM Infra Nederland.

Karin Kos van het Goois Natuurreservaat ging in op het belang van de tunnel voor de natuur. Zij gaf daarmee het startsein voor een kudde schapen van het Goois Natuurreservaat om als  eerste gebruik te maken van de tunnel.

Lees ook:

Proef met rifblokken van Groningse klei

Steeds meer natuur op de Marker Wadden

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Nieuwe spoortunnel ook voor reeën, dassen en schapen | Infrasite
HILVERSUM

Nieuwe spoortunnel ook voor reeën, dassen en schapen

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor bij de Maartensdijksweg in Hilversum is er niet alleen voor fietsers en voetgangers. De tunnel, die donderdag officieel in gebruik werd genomen, biedt ook ruiters en vee een veilige doorgang onder het spoor in deze bosrijke omgeving.

En behalve de genoemde gebruikers is er nog een doelgroep. Door de aanleg van een speciale geleiding kunnen diersoorten zoals reeën, dassen en kleinere zoogdieren ook gebruikmaken van de tunnel. Daarmee verbindt de tunnel de natuurgebieden aan beide zijden van het spoor met elkaar. Het gaat dus ook nog eens om een natuurtunnel.

Gesloten

De tunnel vervangt een onbeveiligde overweg aan de Maartensdijkse weg die in het kader van het programma Niet Actief Beveiligde Overwegen in maart werd gesloten. De nieuwe onderdoorgang werd donderdag officieel in gebruik genomen door wethouder Bart Heller van gemeente Hilversum, Harro Homan, regiodirecteur van ProRail en Alfred Siemes, directeur Verwerving van BAM Infra Nederland.

Karin Kos van het Goois Natuurreservaat ging in op het belang van de tunnel voor de natuur. Zij gaf daarmee het startsein voor een kudde schapen van het Goois Natuurreservaat om als  eerste gebruik te maken van de tunnel.

Lees ook:

Proef met rifblokken van Groningse klei

Steeds meer natuur op de Marker Wadden

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie