Spoorbrug Oosterbeek. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

ProRail kiest twaalf partners voor snellere uitrol veiligheidssysteem ERTMS

Spoorbrug Oosterbeek. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Spoorbeheerder ProRail gaat met twaalf innovatiepartners in zee om de uitrol van veiligheidssysteem ERTMS te versnellen. In juli wordt duidelijk welke ideeën doorgaan naar de testfase.

De twaalf partners werden tijdens het online evenement RailTech Europe bekendgemaakt. Medio 2020 startte ProRail de aanbesteding ASAP ERTMS (Aanbesteding Snellere AanPak). Bedrijven werd gevraagd om met oplossingen te komen om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Nu zijn er dus twaalf bedrijven geselecteerd die een businesscase gaan uitwerken.

Dat zijn Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. Details over hun plannen zijn niet naar buiten gebracht, maar volgens ProRail gaat het om een variëteit aan ideeën, van robotisering tot slimme behuizingen. Het volgende beslismoment is in juli, wanneer ProRail de knoop doorhakt over welke concepten in aanmerking komen voor de testfase.

Mijlpaal

In een reactie geeft Pilz aan dat met dit partnerschap met ProRail een nieuwe fase start. De automatiseerder spreekt van een mijlpaal binnen de eigen werkzaamheden in de spoorsector. Het bedrijf ontwikkelt en levert oplossingen voor veilige techniek langs de hele spoorweg, waaronder wisselbesturingen, spoorwegovergangen, seinbesturingen en besturingstechniek. Het automatiseringssysteem PSS 4000 Rail staat in al die oplossingen centraal.

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

ProRail kiest twaalf partners voor snellere uitrol veiligheidssysteem ERTMS | Infrasite
Spoorbrug Oosterbeek. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

ProRail kiest twaalf partners voor snellere uitrol veiligheidssysteem ERTMS

Spoorbrug Oosterbeek. Foto: Ivo Ketelaar Fotografie

Spoorbeheerder ProRail gaat met twaalf innovatiepartners in zee om de uitrol van veiligheidssysteem ERTMS te versnellen. In juli wordt duidelijk welke ideeën doorgaan naar de testfase.

De twaalf partners werden tijdens het online evenement RailTech Europe bekendgemaakt. Medio 2020 startte ProRail de aanbesteding ASAP ERTMS (Aanbesteding Snellere AanPak). Bedrijven werd gevraagd om met oplossingen te komen om de invoering van het treinbeveiligingssysteem ERTMS te versnellen. Nu zijn er dus twaalf bedrijven geselecteerd die een businesscase gaan uitwerken.

Dat zijn Rail Connected, Heijmans Infra, Allinq Group, BAM Infra Rail, VRS Railway Industry, Tizzin, Movares, GeoNext, VolkerRail, Strukton Rail, Pilz en Delta Pi. Details over hun plannen zijn niet naar buiten gebracht, maar volgens ProRail gaat het om een variëteit aan ideeën, van robotisering tot slimme behuizingen. Het volgende beslismoment is in juli, wanneer ProRail de knoop doorhakt over welke concepten in aanmerking komen voor de testfase.

Mijlpaal

In een reactie geeft Pilz aan dat met dit partnerschap met ProRail een nieuwe fase start. De automatiseerder spreekt van een mijlpaal binnen de eigen werkzaamheden in de spoorsector. Het bedrijf ontwikkelt en levert oplossingen voor veilige techniek langs de hele spoorweg, waaronder wisselbesturingen, spoorwegovergangen, seinbesturingen en besturingstechniek. Het automatiseringssysteem PSS 4000 Rail staat in al die oplossingen centraal.

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam