Station Utrecht Vaartsche Rijn feestelijk geopend

Dinsdag 23 augustus 2016 is het Utrechtse station Vaartsche Rijn feestelijk in gebruik genomen. Zo’n honderd genodigden woonden de feestelijkheden bij en waren onder de indruk van de eenvoudige schoonheid van het station. Een aanwinst voor de stad, de buurt en de reiziger.

Zevende station
Utrecht Vaartsche Rijn valt onder Randstadspoor, een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht met 80 kilometer nieuw spoor en zeven nieuwe stations. Denk aan Utrecht Leidsche Rijn, Utrecht Zuilen en Utrecht Terwijde. Ook bouwde ProRail twee nieuwe dive unders, zodat treinen elkaar niet meer hoeven te kruisen. Door het project konden zes overwegen worden opgeheven, wel zo veilig. ProRail begon met Randstadspoor in 2005, Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende station dat open is gegaan. Het sluitstuk is een nieuwe spoorbrug over het Amsterdam Rijnkanaal.

Videoverslag van de opening

ProRail opent
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail